230
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη | Ant1

Ζαχαράκη: Γιατί έμειναν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:28
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη
|Ant1

Ζαχαράκη: Γιατί έμειναν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:28

Τους λόγους για τους οποίους έμειναν ανοιχτά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ γυμνάσια και λύκεια θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εξήγησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα στον AΝΤ1, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα σχολεία λειτουργούν για επιδημιολογικούς λόγους και ότι δεν θα παρέμεναν αν διακυβευόταν η υγεία των παιδιών και των διδασκόντων.

Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί έχουν ενημερώσει ότι σε αυτές τις ηλικίες είναι μικρότερο το ιικό φορτίο. Αντίθετα, τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγχρωτίζονται περισσότερο και είναι πιο εύκολο να κολλήσουν.

Πάντως, είπε η κυρία Ζαχαράκη, οι εξωσχολικές δραστηριότητες σταμάτησαν προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις γονέων και γιαγιάδων-παππούδων. Καλό θα είναι, συμπλήρωσε, να αποφεύγονται εικόνες συγχρωτισμού και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, είπε ότι τα παιδιά μπορούν να μπουν είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω τηλεφώνου, επισημαίνοντας ότι αν έχει δηλωθεί ότι η επικοινωνία θα γίνει με τηλέφωνο, ο μαθητής δεν θα πάρει απουσία. Για τα παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή, η υφυπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία έχουν κάποια τάμπλετ για να δοθούν στα παιδιά, ωστόσο, όπως είπε, έχουν μπει κάποια κριτήρια.

Επισήμανε ακόμη ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με τους δήμους και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να λυθούν προβλήματα για συνδέσεις των παιδιών, κυρίως στην περιφέρεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ανέφερε, τέλος, ότι οι ελλείψεις στα σχολεία είναι πολύ λίγες και ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει γρήγορα στην επόμενη φάση πλήρωσης των κενών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...