458
Ο Γιάννης Μυλόπουλος σε φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ, πριν από ακριβώς έναν χρόνο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Mυλόπουλος διασπείρει φήμες για τον κορονοϊό – Ο ΕΟΔΥ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:19
Ο Γιάννης Μυλόπουλος σε φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ, πριν από ακριβώς έναν χρόνο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Mυλόπουλος διασπείρει φήμες για τον κορονοϊό – Ο ΕΟΔΥ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:19

Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος στην ΕΡΤ3, πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης Τσίπρα. Ο Γιάννης Μυλόπουλος επέλεξε να ενώσει τη φωνή του με τους λοιπούς «θεωρητικούς της απάτης του κορονοϊού» και των «κατασκευασμένων στοιχείων» που παρουσιάζονται έτσι ώστε να δικαιολογηθούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και το lockdown με τις γνωστές –και οδυνηρές– συνέπειες για την αγορά.

Για τη δική του «συμβολή» στον μύλο των απανταχού συνωμοσιολόγων, ο Γιάννης Μυλόπουλος στηρίχθηκε στη γνωστή θεωρία περί του «γνωστού-γνωστής» που όλοι έχουμε και μας «είπε – εκμυστηρεύθηκε» κάτι συνταρακτικό για τον κορονοϊό, το οποίο αποδεικνύει ότι ο ιός δεν είναι παρά ένα «ψέμα» ή απλώς μια «υπερβολή».

Ετσι, στην πρώτη του ανάρτηση, την οποία κατέβασε άρον άρον μετά τον σάλο που προκάλεσε, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριζε ότι μία γνωστή του περίμενε στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορονοϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε, ΧΩΡΙΣ να κάνει τελικά το rapid test.

Υστερα όμως από μερικές ημέρες –πάντα σύμφωνα με όσα βγήκε να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ– ο ΕΟΔΥ τηλεφώνησε στη γνωστή του και την ενημέρωσε ότι το τεστ, που δεν έκανε, ήταν… θετικό!

Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία-«ντοκουμέντο» που κυκλοφορούσε εδω και περίπου 15 ημέρες μετά τη διενέργεια μαζικών rapid test και λίγο-πολύ όλοι μας ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες από κάποιον φίλο, γνωστό ή πελάτη, παραμονές της επιβολής του lockdown.

Πηγή και ανατροφοδότης της ιστορίας, όπως και πολλών άλλων αντίστοιχων «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, δεν είναι άλλη από τη δυσαρέσκεια για τις οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων και του lockdown. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών που βλέπουν το δεύτερο lockdown να τους δίνει τη χαριστική βολή και διαδίδουν τέτοιου είδους φήμες, προκειμένου να αποδείξουν ότι «όλα είναι στημένα» (αν και δεν διευκρινίζουν από ποιους) και ότι η κρίση του κορονοϊού είναι μία απάτη.

Ο ΕΟΔΥ, ωστόσο, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του κ. Μυλόπουλου, γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του για την ψευδή ανάρτησή του.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Μυλόπουλος «κατέβασε» την ανάρτησή του και σε νέο tweet θέλησε να σημειώσει πως έκρινε καλό να την κατεβάσει, καθώς δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα!

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της. Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μια ματιά στα σχόλια κάτω από το tweet αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος πώς έγινε δεκτή και η νέα ανάρτησή του, που θύμισε τον αρχιμανδρίτη Αντώνιο (εδώ), ο οποίος επικαλέστηκε το απόρρητο της… εξομολογήσεως στους δικούς του ισχυρισμούς περί δωροδοκίας συγγενών θυμάτων του κορονοϊού, ώστε να πουν ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν όντως από τον ιό!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...