312
|

Mytilineos: Τιμή στόχο τα 27 ευρώ δίνει η Edison

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 11:41

Mytilineos: Τιμή στόχο τα 27 ευρώ δίνει η Edison

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 11:41

Τιμή στόχο τα 27 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos από 24 ευρώ στην προηγούμενη εκτίμηση (upside πάνω από 60%) δίνει η επενδυτική εταιρεία Edison σε νέα ανάλυσή της.

Εκτίμηση της Εdison είναι ότι μετοχή της ελληνικής εταιρείας θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, με οδηγό τόσο τη δυναμική ανάπτυξη και την εκτιμώμενη υψηλή κερδοφορία της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2022, όσο και τον κομβικό ρόλο της εταιρείας στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου (θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου), η Edison αναμένει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, ακόμη και άνω των €65 εκατ. ευρώ (+75% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021).

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χρήσης 2022, η Edison στο report της κάνει λόγο για EBITDA στο ύψος των €518 εκατ. και καθαρά κέρδη πάνω από €270 εκατ., αυξημένα κατά 110% σε σχέση με το 2020, αλλά και μερισματική απόδοση που φτάνει το 5,5-6,0% το 2023-24.

Βασικοί άξονες της ανόδου της κερδοφορίας της Μytilineos είναι:

  • στη Μεταλλουργία, το χαμηλό κόστος παραγωγής και την κατακόρυφη άνοδο των τιμών premiumτης μπιγιέτας αλουμινίου, και
  • στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, το γεγονός ότι η εταιρεία διαθέτει τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Με σχεδόν 4GW ολοκληρωμένων και ώριμων έργων ΑΠΕ και πάνω από 3GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, οι αναλυτές της Edison υπολογίζoυν αύξηση καθαρών κερδών για τη Mytilineos κατά 28% κατ’ έτος για τα επόμενα χρόνια.

Ως στρατηγικής σημασίας αξιολογείται η ευελιξία της εισηγμένης όσον αφορά την ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ. Πέραν των σημαντικών ταμειακών της ροών, η Μytilineos διαθέτει ρευστότητα κοντά στα €1,5 δισ., τα οποία σε συνδυασμό με τους επικείμενους ευρωπαϊκούς πόρους (ιδιαίτερα χαμηλότοκα δάνεια από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-RRF, και τις σημαντικές επιδοτήσεις στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου), της δίνουν τη δυνατότητα να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ και να καρπωθεί άμεσα τα ασυνήθιστα υψηλά premium των επομένων ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...