452
|

Αmber Alert για την 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι – Φόβοι ότι έπεσε θύμα κυκλώματος «lover boys»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 10:16

Αmber Alert για την 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι – Φόβοι ότι έπεσε θύμα κυκλώματος «lover boys»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 10:16

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες σήμανε για την 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τις 19 Απριλίου, με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, να κάνει λόγο για «επικίνδυνη εξαφάνιση».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» έκανε δημόσια έκκληση για οιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να συμβάλει στον εντοπισμό της ανήλικης, εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι πιθανότατα το κορίτσι έχει πέσει στα «δίχτυα» επικίνδυνου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, με τα μέλη του ευρύτερα γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys».

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με τη θέλησή της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», δήλωσε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη  ο κ. Γιαννόπουλος.

«Την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Εφυγε με τη “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις, όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί.

»Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη», συμπλήρωσε.

Τα λεγόμενα lover boys είναι μέλη κυκλωμάτων που «ειδικεύονται» στη χειραγώγηση νεαρών κοριτσιών και αγοριών, με απώτερο στόχο την εκμετάλλευσή τους στη βιομηχανία του σεξ.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε (το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης) φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν Νike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

Στις 19.04.2022 και ώρα 19:00, εξαφανίστηκε από το Περιστέρι, η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της ανήλικης βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Φωτεινής, στις 20.04.2022 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση» αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News