161
O παραιτηθείς Φαΐζ Σουτζούογλου με τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ | Αnadolu

Το φιάσκο συνεχίζεται στα Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους στη Β. Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 09:06
O παραιτηθείς Φαΐζ Σουτζούογλου με τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ
|Αnadolu

Το φιάσκο συνεχίζεται στα Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους στη Β. Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 09:06

Στην παραίτηση σύσσωμης της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, κατέληξε η έντονη αντιπαράθεση του λεγόμενου «πρωθυπουργού», Φαΐζ Σουτζούογλου, με τον «υπουργό Δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό. Ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του.

Η παραίτηση της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους έρχεται μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του «πρωθυπουργού» και των μελών του «υπουργικού συμβουλίου», είχε διαβουλευθεί με την Αγκυρα.

Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έπραξε, λέγοντας μόνο ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...