207
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη | ΣΚΑΪ

Παγώνη: Δεν ξέρω αν θα κάνουμε Πάσχα κανονικά

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 08:59
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη
|ΣΚΑΪ

Παγώνη: Δεν ξέρω αν θα κάνουμε Πάσχα κανονικά

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 08:59

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η επιβολή των μέτρων πέρα από το τέλος Νοεμβρίου, αν δεν αποδώσουν ως τότε, άφησε η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια, μάλιστα, σε δηλώσεις της τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα, το οποίο το 2021 είναι στις 2 Μαΐου.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα-δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι’ αυτό πήραμε τα νέα μέτρα, γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά, θα χρειαστεί φυσικά παράταση» είπε η κυρία Παγώνη.

Αντίθετα με ό,τι συνέβη την άνοιξη, «τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία», εξηγώντας ότι το σύστημα υγείας δέχεται πίεση.

«Θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από τον νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο, όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά, περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» είπε ακόμη.

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και η πανδημία θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε, ενώ για τα Χριστούγεννα είπε ότι «φέτος θα κάνουμε οικογενειακά, μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...