222
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη | INTIMEnews

Στην Ουκρανία, η Eλλάδα και οι Ελληνες είμαστε με την ελευθερία, επαναλαμβάνει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 12:26
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη
|INTIMEnews

Στην Ουκρανία, η Eλλάδα και οι Ελληνες είμαστε με την ελευθερία, επαναλαμβάνει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 12:26

Η Ελλάδα συντάχθηκε εξαρχής με το πλευρό του Δικαίου, της Ουκρανίας και των χιλιάδων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται, ειδικά στη Μαριούπολη. Σε αυτό το μέτωπο δεν χωρούν δισταγμοί: Οι Ελληνες είμαστε με την ελευθερία, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του  υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην Ουκρανία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αντιμάχεται η Δημοκρατία με τον αυταρχισμό, γι’ αυτό και είναι ανάγκη να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαιης αλλαγής συνόρων, όπως και κάθε μοντέλο ηγέτη που θέλει αντιδημοκρατικά να γίνει ηγεμόνας.

Από την αρχή η Ελλάδα συντάχθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας αλλά και των δεκάδων χιλιάδων ομογενών μας, δεν διστάσαμε να αντιτάξουμε στις ρωσικές κάννες, ανθρωπιστική βοήθεια, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημέρωσε ότι οι ουκρανοί πρόσφυγες στη χώρα μας έχουν φθάσει τους 13.000, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για την  ανακατασκευή του κατεστραμμένου από τους ρωσικούς βομβαρδισμύς μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Αναφερόμενος στην Τουρκία (σ.σ. στη σκιά των νέων προκλητικών δηλώσεων του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη Θράκη), ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πόρτα μας είναι να κλειστή σε κάθε πρόκληση, αλλά το παράθυρο ανοικτό σε συζητήσεις. Ο αναθεωρητισμός πρέπει να μείνει μακριά από την περιοχή μας. Είμαστε ανοικτοί σε συζήτησεις αλλά μέχρι να υπάρξει πρόοδος πρέπει να ζήσουμε με τους γείτονες μας χωρίς περιττές εντάσεις, σημείωσε στη σχετική αναφορά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...