276
Η Μίνα Γκάγκα στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Γκάγκα: Σε έναν μήνα καταργείται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 11:40
Η Μίνα Γκάγκα στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Γκάγκα: Σε έναν μήνα καταργείται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 11:40

Τέσσερις μήνες. Τόσους κράτησε όλους κι όλους το πολυσυζητημένο διοικητικό πρόστιμο που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάκα «πιθανότατα από τον επόμενο μήνα» θα σταματήσει η επιβολή του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ.

Τη δήλωση η κυρία Γκάγκα την έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», πιάνοντας το νήμα της χαλάρωσης των μέτρων από εκεί απ’ όπου το είχε αφήσει μια μέρα νωρίτερα, από την ίδια εκπομπή, ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν θα παραγραφούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί, αλλά από ένα σημείο και μετά οι άνω των 60 δεν θα πληρώνουν άλλο πρόστιμο» είπε η κυρία Γκάγκα, περιγράφοντας τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων συνολικά για την πανδημία. Στην ερώτηση πότε θα είναι αυτό το σημείο, η αν. υπουργός Υγείας απάντησε επί λέξει: «Θα δούμε, πιθανότητα τον επόμενο μήνα».

Για την Ιστορία, το πρόστιμο το είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο Νοέμβριο σε ένα υπουργικό συμβούλιο και ξεκίνησε να είναι σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Με βάση τα λεγόμενα της κυρίας Γκάγκα κράτησε τέσσερις μήνες…

Οσον αφορά γενικότερα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα μας, η κυρία Γκάγκα είπε ότι όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Αν έχουμε 20.000 κρούσματα την ημέρα, προφανώς θα πρέπει να έχουμε κάποιον περισσότερο έλεγχο, αν τα κρούσματα πέσουν στα 300 στα 400, θα πρέπει να σκεφτούμε μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί», είπε η αν. υπουργός.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει αρχίσει να συζητείται η τρίτη δόση του εμβολίου για τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...