521
Φωτογραφία απο παλαιότερη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Βασίλη Δημάκη. Σήμερα ο καταζητούμενος πλέον Δημάκης αναφέρεται και σε όσους τον στήριξαν | SOOC

Επανεμφανίστηκε ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης: Δεν υπέγραψα κανένα χαρτί «παρθενίας»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 10:48
Φωτογραφία απο παλαιότερη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Βασίλη Δημάκη. Σήμερα ο καταζητούμενος πλέον Δημάκης αναφέρεται και σε όσους τον στήριξαν
|SOOC

Επανεμφανίστηκε ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης: Δεν υπέγραψα κανένα χαρτί «παρθενίας»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 10:48

Ο καταζητούμενος μετά την παραβίαση των περιοριστικών ορων που του είχαν επιβληθεί, Βασίλης Δημάκης, επανεμφανίστηκε, με επιστολή στην ιστοσελίδα 2020mag.gr, όπου αφενός επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν να σπάσει το βραχιολάκι εντοπισμού και αφετέρου εξαπολύει επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς, τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού και την κυβέρνηση, εν είδει «πολιτικού μανιφέστου».

Με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημάκης είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια, αλλά από το πρωί της Πέμπτης (16/3) τα ίχνη του χάθηκαν, καθώς δεν παρουσιάστηκε, ως όφειλε, στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, όπου είναι φοιτητής, έχοντας απενεργοποιήσει και το ειδικό βραχιολάκι.

Στη μακροσκελή επιστολή του ο Βασίλης Δημάκης επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για την πράξη του!

«Την Πέμπτη 16/03/2022, και μετά από 4 έτη τουλάχιστον, που πηγαινοερχόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, δίχως ποτέ να έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή έστω την παραμικρή καθυστέρηση, αποφάσισα να κάνω το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους τους οποίους η αξιότιμη κυρία εισαγγελέας Εφετών, κ. Σούκουρα, μαζί με τα άλλα δύο μέλη, Μαρία Στέφη (διευθύντρια) και Σοφία Ασημακοπούλου (κοινωνική λειτουργό), αποφάσισαν να μου δώσουν.

»Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων βέβαια και αφού εξαναγκάστηκα να κατέλθω για τρίτη φορά σε λευκή απεργία – πείνας και δίψας.

»Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου προς την εισαγγελέα Εφετών, την οποία παρεμπιπτόντως υπολήπτομαι, σε απόλυτη αντίστιξη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη στην ομολογουμένως κακή απόφαση που έλαβα για μένα. Εννοώ την παραβίαση των όρων που μου εδόθησαν», αναφέρει στην αρχή της επιστολής του και στη συνέχεια απευθύνεται σε όσους τον υποστήριξαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να πω σε όσους στήριξαν τον αγώνα μου μέχρι τώρα, ότι δεν υπέγραψα κανένα χαρτί «παρθενίας» απέναντί τους, με την προϋπόθεση να στηρίξουν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση, αλλά προφανώς αυτό που μπορώ εύκολα να υποσχεθώ είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακώ σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, προς θλίψη του νεοφιλελεύθερου ακροατηρίου που με περισσή χολή σχολιάζει κάτω από συνδέσμους που αναφέρονται στην απόφασή μου να παραβιάσω τους όρους και το βραχιολάκι.

»Δεν θα δικαιώσω ούτε έναν από αυτούς, ειδικά τώρα που βρίσκομαι εκτός φυλακής και για όσο διάστημα παραμείνω, έως ότου συλληφθώ». 

Οσον αφορά το γιατί έσπασε το βραχιολάκι, ισχυρίζεται τα ακόλουθα:

«Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, που εκτελεί χρέη επόπτριας στον Κορυδαλλό, εδώ και κάτι μέρες, όπως και η [διευθύντρια] Μαρία Στέφη, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό της [γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής] Σοφίας Νικολάου, ξεπληρώνοντας χάρη, εκτελώντας συμβόλαιο, όπως θέλει το ερμηνεύει κανείς και αυτό το γνωρίζω εκ των έσω, δεν είναι εικασίες. Αυτή είναι και η απάντηση για ποιους λόγους και γιατί τώρα στα τελειώματα παραβίασα το βραχιόλι».

Από την επιστολή Δημάκη δεν λείπει και ο πολιτικός σχολιασμός, οι συγκρίσεις και οι… κρίσεις περί Δημοκρατίας.

«Όποιος ασχολείται με την πολιτική ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει και πού με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε. Όπως και να ‘χει θεωρώ ότι ουδεμία σύγκριση μπορεί να γίνει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία που ο καθένας ξεχωριστά από τους δύο φορείς πρεσβεύει»,  λέει μεταξύ άλλων ο καταζητούμενος Βασίλης Δημάκης και κλείνοντας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει προσωπικά την Ελενα Ακρίτα για τη στήριξη που του παρείχε («την ευχαριστώ πολύ για πολλά πράγματα» αναφέρει).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...