533
Η Ρούλα Πισπιρίγκου σε στιγμιότυπο μαζί με τον πρώην σύντροφό της Μάνο Δασκαλάκη | ΥοuΤube

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: «Εχετε άδικο», λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 09:44
Η Ρούλα Πισπιρίγκου σε στιγμιότυπο μαζί με τον πρώην σύντροφό της Μάνο Δασκαλάκη
|ΥοuΤube

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: «Εχετε άδικο», λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 09:44

Η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, απάντησε στο μπαράζ δηλώσεων και σχολίων για την υπόθεση εν μέσω πληροφοριών ακόμη και για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τα επόμενα 24ωρα.

«Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;» δήλωσε εμφανώς ενοχλημένη η μητέρα των τριών κοριτσιών στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», την ώρα που ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δεν απέκλειε να έχει η Αστυνομία πιο γρήγορα τις «απαντήσεις» για την υπόθεση από ό,τι οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών.

«Αν είχες μια κάμερα μπροστά σου, σε όλους αυτούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, επιστήμονες, αλλά κυρίως στον απλό κόσμο, που σε θεωρούν ένοχη ή έμμεσα σε δείχνουν με το δάχτυλο ως παιδοκτόνο, τι θα έλεγες;» ήταν ένα από ερωτήματα που της τέθηκαν, με την ίδια να απαντά:

«Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Εχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Εχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε και στον χαρακτηρισμό «ψυχρή» σε σχέση με τον χαμό των παιδιών της που της αποδίδεται από αρκετούς μάρτυρες ή πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά στο δράμα της οικογένειας.

«Τι πάει να πει ψυχρή; Δηλαδή άμα έβγαινα και έκλαιγα θα έλεγαν… α κλαίει και το έχει κάνει και κλαίει για να τη λυπηθούμε! Μα όταν πάω να υπερασπιστώ την αλήθεια, δεν θα την υπερασπιστώ με κλάμα, αλλά με τη δύναμη που έχω. Για να βγει ότι δεν είμαι η μάνα των παιδιών που προσπαθούν να εμφανίσουν. Και τα παιδιά μου δεν είχαν τέτοιους γονείς όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Αυτό θα υπερασπιστώ», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη δύο ταυτόχρονες έρευνες, η πρώτη από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών, και δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν τελικά η Αστυνομία δώσει πιο γρήγορα τις «απαντήσεις» για την υπόθεση, από ό,τι οι ιατροδικαστές.

«Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί, θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Αρα όλα είναι πιθανά», επανέλαβε, για να συμπληρώσει:

«Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες. Η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Ατυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα».

«Οι ιατροδικαστές –εξήγησε– θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό. Ολο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο. Εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά, από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...