178
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι άραγε ο νικητής των εκλογών, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις; | REUTERS/Christian Hartmann

Πρώτο και με διαφορά «βλέπουν» τον Μακρόν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 16:39
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι άραγε ο νικητής των εκλογών, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις;
|REUTERS/Christian Hartmann

Πρώτο και με διαφορά «βλέπουν» τον Μακρόν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 16:39

Το προβάδισμα τού Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σε πάνω από 55%, κατά μέσο όρο, στις δημοσκοπήσεις, έναντι 45% για την αντίπαλό του, με την οποία θα έχουν την Τετάρτη 20 Απριλίου ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων William Hill και Paddy Power ανακοίνωσαν προβλέψεις που δείχνουν ότι, ο Μακρόν έχει πιθανότητα 90,9% να επανεκλεγεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα γραφεία Betfair Exchange και Ladbrokes ήταν 92,6% και 94,1% αντιστοίχως.

Την ίδια ώρα,  σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique, ο γάλλος πρόεδρος θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου, εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, «δίνοντας», επίσης, συμμετοχή στην ψηφοφορία περίπου στο 71%.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες που ανακοινώνουν τα γραφεία στοιχημάτων δεν εγγυώνται το αποτέλεσμα. Το 2016, για παράδειγμα, τα στοιχήματα έδειχναν ότι οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα κέρδιζαν με σαρωτικό ποσοστό στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Την ημέρα της ψηφοφορίας, το Betfair έδινε στο ψηφοδέλτιο υπέρ της παραμονής 88,5%, όμως το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της αποχώρησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...