143
Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έκριναν ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένως στο «Παίδων» για εξειδικευμένη νοσηλεία | ΥοuΤube

Αερογέφυρα σωτηρίας για παιδί 11 ετών με κορονοϊό από τη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 12:46
Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έκριναν ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένως στο «Παίδων» για εξειδικευμένη νοσηλεία
|ΥοuΤube

Αερογέφυρα σωτηρίας για παιδί 11 ετών με κορονοϊό από τη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 12:46

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή για την αεροδιακομιδή 11χρονου με κορονοϊό από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έκριναν ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένως στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για εξειδικευμένη νοσηλεία, λόγω σοβαρής επιπλοκής που παρουσίασε η υγεία του.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, το 11χρονο παιδί νοσηλευόταν σε κλίνη Covid της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και παρακολουθούνταν από παιδίατρο.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Αγία Σοφία», το αγόρι δεν είναι διασωληνωμένο, ούτε σε μηχανική υποστήριξη οξυγόνου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή, αλλά σταθερή.

Ο 11χρονος είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν 15 μέρες και σύμφωνα με τους γιατρούς, ενδέχεται να πάσχει από το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C, δείτε εδώ) που εκδηλώνεται κάποιες φορές μετά τη λοίμωξη Covid.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...