229
Η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ | INTIMEnews

Επειτα από επτά αναβολές διεκόπη ξανά η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στην Τούμπα το 2018

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 12:14
Η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ
|INTIMEnews

Επειτα από επτά αναβολές διεκόπη ξανά η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στην Τούμπα το 2018

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 12:14

Για τις 24 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την εισβολή του, ενώ οπλοφορούσε, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον αγώνα με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Υστερα από επτά αναβολές της δίκης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκφώνησε την υπόθεση, αλλά διέκοψε τη διαδικασία, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν δέχθηκε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι καθηγητής πανεπιστημίου.

Οπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντες της δίκης, ο Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει να δικάζουν πανεπιστημιακοί υποθέσεις που εισάγονται στα ακροατήρια του Πλημμελειοδικείου. Και υπό αυτές τις συνθήκες, η διαδικασία διεκόπη, ώστε να αναλάβει άλλος δικηγόρος την υπεράσπιση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν παρέστη στην αίθουσα.

Από την άλλη, κανονικά στην αίθουσα βρέθηκε αυτή τη φορά ο διαιτητής του επεισοδιακού αγώνα της Τούμπας και βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Γιώργος Κομίνης.

Ο κ. Κομίνης είχε απουσιάσει στις προηγούμενες δικασίμους και του είχε επιβληθεί χρηματική ποινή ως αδικαιολογήτως απόντος.

Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ομογενούς επιχειρηματία.

Το κατηγορητήριο τούς καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...