155
Στην κατηγορία των θεμάτων εκπαίδευσης, στη σελ. 11 φαίνεται καθαρά η δέσμευση της κυβέρνησης με ένα «yes» στην απαίτηση για University of Western Attica | Digital Artwork: Moufanet

Στα προαπαιτούμενα ήταν η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Στην κατηγορία των θεμάτων εκπαίδευσης, στη σελ. 11 φαίνεται καθαρά η δέσμευση της κυβέρνησης με ένα «yes» στην απαίτηση για University of Western Attica
|Digital Artwork: Moufanet

Στα προαπαιτούμενα ήταν η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε αυτή τη φορά η κυβέρνηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Συγκεκριμένα, στο νούμερο 72 της λίστας με τα 140 επώδυνα μέτρα (prior actions) αναφέρεται η «Δημιουργία University in Western Attica» καθώς και η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο μέτρο για την κυβέρνηση καθώς είναι γνωστή η στάση της απέναντι σε όσους έχουν βγάλει Πανεπιστήμιο γιατί χάνουν την αγνή λαϊκή απλότητά τους.

Μάλιστα, ιδιαίτερα συμβολική είναι και η επιλογή της περιοχής του Αιγάλεω για την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου. Μια περιοχή που έχει υμνήσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και που τώρα κινδυνεύει να χάσει την αγνότητά της και να μολυνθεί από μελλοντικούς Κυριάκους Μητσοτάκηδες.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το 2018 το κλείσιμο του Πανεπιστημίου και η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση των ΤΕΙ, είναι ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κάνει τις συνέπειες της συμφωνίας λιγότερο οδυνηρές για τους Αιγαλεώτες.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News