573
Στη φωτογραφία πρόκληση για τη Θράκη: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν, όρθιος ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, πρώτος δεξιά ο πρόξενος Ομέρογλου και δίπλα του ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε | Τwitter/@tasos_chatziv

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε εκδήλωση του ψευδομουφτή στην Ξάνθη με φόντο την τουρκική σημαία

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 15:07
Στη φωτογραφία πρόκληση για τη Θράκη: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν, όρθιος ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, πρώτος δεξιά ο πρόξενος Ομέρογλου και δίπλα του ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε
|Τwitter/@tasos_chatziv

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε εκδήλωση του ψευδομουφτή στην Ξάνθη με φόντο την τουρκική σημαία

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 15:07

Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων σε εκδήλωση-πρόκληση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και της ψευδομουφτείας στην Ξάνθη με φόντο την τουρκική σημαία;

Και όμως ναι, καθώς σε φωτογραφία από εκδήλωση ιφτάρ στο πλαίσιο του ραμαζανιού, την οποία διοργάνωσε στο χωριό Λευκόπετρα ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε ( για τον οποίο «κόπτεται σε κάθε ευκαιρία εδώ και εδώ ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσσαβούσογλου/ δείτε κάτω και τη σχετική ανάρτηση), πρώτος-πρώτος το παρών έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν.

Μαζί του, ο γνωστός για τον όχι πια και τόσο «υπόγειο» ρόλο του στη Δυτική Θράκη, πρόξενος Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, ο δήμαρχος του Γιλντιρίμ Προύσας Οκτάι Γιλμάζ και ο βουλευτής Προύσας Οσμάν Μεστέν.

Τη συμμετοχή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην προβοκατόρικη εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, ανέδειξε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, o οποίος στη σχετική ανάρτησή του (δείτε τη κάτω) κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη να πάρει θέση και να πει αν ήταν εν γνώσει της οι  δραστηριότητες και η επιλογή του μειονοτικού βουλευτή να ποζάρει με φόντο τη σημαία της Τουρκίας.

Η ανάρτηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής αναφέρει: «Μετείχαμε στο ιφτάρ που οργάνωσε στο χωριό Λευκόπετρα η μουφτεία Ξάνθης. Στην εκδήλωση αυτή που τελέστηκε με μεγάλη συμμετοχή, συναντήθηκαν με τους ομογενείς μας ο κύριος Οκτάι Γιλμάζ-δήμαρχος του Γιλντιρίμ και ο βουλευτής Προύσας κύριος Οσμάν Μεστέν».

Καθώς όμως οι προβοκάτσιες της Αγκυρας στη Θράκη δείχνουν να κλιμακώνονται με διάφορες ευκαιρίες και αφορμές, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι πώς θα αντιδράσει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μπει φρένο στη προκλητική για τα εθνικά συμφέροντα δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου και των εντολοδόχων του στην περιοχή.

Μπουρχάν Μπαράν: Την έβαλαν ξαφνικά

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Μπουρχάν Μπαράν εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται. Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας. Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο iefimerida, ο μειονοτικός βουλευτής εξήγησε για την παρουσία του στην εκδήλωση-πρόκληση του τουρκικού προξενείου:

«Επρόκειτο για ένα θρησκευτικό γεύμα, το Ιφτάρ που διοργάνωσε ο δήμος Γιλντιρίμ (Προύσα) της Τουρκίας στη Λευκόπετρα της Ξάνθης. Ήταν καλεσμένοι όλοι 500 άτομα και ήμουν στους επίσημους. Όταν με κάλεσαν στο βήμα δεν υπήρχε καμία σημαία φωτογραφία με τουρκική σημαία και αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει στο σάιτ μου.

»Δεν ξέρω πότε και πώς έβαλαν τη σημαία που είχε από τη μία λογότυπο του δήμου και από την άλλη την Τουρκική σημαία. Προφανώς την τοποθέτησαν μετά το φαγητό στη διάρκεια του «αμήν» όπως το λένε.

»Μόλις με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι υπάρχει τουρκική σημαία, αποχώρησα αμέσως. Ούτε οργανωτής είμαι ούτε τίποτα, απλός προσκεκλημένος ήμουν. Δεν μπορούν όμως να κάνουν προβοκάτσιες.

»Τόσο ανόητος είμαι, ψυχίατρος άνθρωπος, να φωτογραφηθώ με τουρκική σημαία στην Ελλάδα;».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...