201
Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα Χανιά (+198%) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ |

Βασιλακόπουλος: Μόνο με σοβαρή αστυνόμευση δεν θα εκτεθούμε διεθνώς σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 11:16
Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα Χανιά (+198%) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ
|

Βασιλακόπουλος: Μόνο με σοβαρή αστυνόμευση δεν θα εκτεθούμε διεθνώς σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 11:16

«Καμπανάκι» κινδύνου για τις συνέπειες της γενικής χαλάρωσης που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όσον αφορά την προστασία από τον κορονοϊό, η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου ενόψει και της τουριστικής περιόδου, χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Σε αυτές τις περιοχές –ανάμεσά τους και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως για παράδειγμα η Κρήτη– δεν εμφανίστηκε κάποια «μαγική μετάλλαξη», εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αλλά αδικαιολόγητη χαλάρωση που μπορεί να βλάψει τόσο την τοπική οικονομία, όσο και της χώρα συνολικά.

«Πρέπει να προσέξουμε, ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς, διπλά και τριπλά», τόνισε ο καθηγητής και πρότεινε αντί για εφαρμογή τοπικών lockdown, που θα «παίξει» αρνητικά στα διεθνή ΜΜΕ, να υπάρξει σοβαρή αστυνόμευση για την αποτροπή φαινομένων όπως τα γνωστά κορονοπάρτι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλακόπουλος απέρριψε –όπως έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοί του– τα περί ελληνικής ή αθηναϊκής μετάλλαξης.

«Προφανώς δεν υπάρχει» τέτοια μετάλλαξη, είπε, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω στέλεχος, που έχει εντοπιστεί στην Αθήνα, «έχει βρεθεί σε καμιά τριανταριά χώρες».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, οι ενδείξεις συνιστούν ότι καλύπτεται από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και έχει πολύ μικρότερο κίνδυνο από ό,τι, για παράδειγμα, το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...