266
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Σύντομα το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 12:01
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Σύντομα το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 12:01

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον 20χρονο εμπλεκόμενο στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία μία ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει, προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εκτίμηση του υπουργού ήταν ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ θα ολοκληρωθεί και ολοι οι εμπλεκόμενοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοχεία για την υπόθεση.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ θα ψάξει μεχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οσο για τους δύο εκ των ταυποιηθέντων για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 20χρονο που βρίσκεται πλέον στην Αλβανία και έναν ακόμη στην Ελλάδα (κατά πληροφορίες με βάση την Αθήνα).

«Εχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών, ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τους δράστες της επίθεσης.

«Η δολοφονία του Αλκη οφείλει να είναι το σημείο καμπής για το τέλος της βίας», αλλά «θέλουμε και τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ δίπλα μας να δράσουμε από κοινού», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αστυνομία θα κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους οπαδών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...