377
O υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης | Youtube/ ΣΚΑΪ

Γεωργιάδης: Ο Δούκας έλεγε ανοησίες – πώς θα αντιδρούσα εγώ στη θέση του Λιβανού

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 10:42
O υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Γεωργιάδης: Ο Δούκας έλεγε ανοησίες – πώς θα αντιδρούσα εγώ στη θέση του Λιβανού

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 10:42

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κλήθηκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, να σχολιάσει τις κυνικές δηλώσεις του –διαγραφέντος πια από τη ΝΔ- δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους  της Ηλείας και τα περί «εποποιίας» με τα οποία σιγοντάρησε ο (πρώην) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, που οδήγησαν «μοιραία» στην αποπομπή του από την κυβέρνηση. Στην ίδια τηλεοπτική παρουσία του, όμως, του ζητήθηκε να κάνει το ίδιο και για τις δικές του δηλώσεις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, το 2007, ως πολιτευόμενος τότε με το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ανοησία τις δηλώσεις Δούκα, λέγοντας ότι πρωτίστως αδικεί τον ίδιο και την κυβέρνηση της οποίας υπήρξε μέλος, ενώ για την αντίδραση του Σπήλιου Λιβανού, που του κόστισε τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αρκέστηκε να πει ότι κρίθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Και όταν κάτι ξεφεύγει από τον αξιακό κώδικα της ΝΔ, συμπλήρωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα αυστηρός, ακόμη και αν πρόκειται για έναν προσωπικό του φίλο (όπως είναι ο αποπεμφθείς υπουργός).

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος στο άκουσμα όσων έλεγε με περίσσιο κομπασμό ο Πέτρος Δούκας για τον τρόπο με τον οποίο του εξασφαλίστηκε η εκλογική νίκη της ΝΔ το 2007, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα αντιδρούσε επισημαίνοντας ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και ότι οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους δεν δόθηκαν με σακούλες, αλλά με ΑΦΜ και έλεγχο, ενώ μετά υπήρξαν και χρήματα που επεστράφησαν.

«Οταν είσαι νέος, λες και πολλές υπερβολές»

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει και όσα έλεγε ο ίδιος τότε (το 2007) κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, με τον κ. Γεωργιάδη να τα αποδίδει στο νεαρό της ηλικίας του.

«Οταν κάποιο νέο παιδί -όπως εγώ ήμουν τότε- θέλει να βγει βουλευτής, λέει και πολλές υπερβολές», είπε και χαρακτήρισε «ολίγον ντεμοντέ» και «ξαναζεσταμένη σούπα» το να αναπαράγονται δηλώσεις του από εκείνη την περίοδο για χιλιοστή φορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απέρριξε εξάλλου τον ατυχή -όπως είπε- παραλληλισμό των τριχίλιαρων που δίνονταν στους πυρόπληκτους στην Ηλεία με τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης των οδηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς».

Τα 2.000 ευρώ αποτελούν αποζημίωση από μια ιδιωτική εταιρεία, με ιδιωτικό χρήμα, σε ιδιώτες και η σύγκριση είναι ατυχέστατη, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...