306
Ο Νίκος Κάτσικας σε παλαιότερη φωτογραφία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Al Ahram: Θύμα δολοφονίας ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 11:19
Ο Νίκος Κάτσικας σε παλαιότερη φωτογραφία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Al Ahram: Θύμα δολοφονίας ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 11:19

Σε δολοφονία αποδίδουν οι αιγυπτιακές αρχές τον θάνατο του έλληνα δημοσιογράφου – επί σειρά ετών ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσων και της ΕΡΤ- Νίκου Κάτσικα στο Κάιρο.

Γεννημένος το 1966, ο Νίκος Κάτσικας ήταν από τα ενεργότερα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο: μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου, συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας «Φως» του Καΐρου», της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Ηταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής και το 2006 χειροθετήθηκε Αρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  Θεόδωρο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, ο Νίκος Κάτσικας έπεσε θύμα δολοφονίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών να κάνουν λόγο για ληστεία μετά φόνου. Κατά την ίδια πάντα πηγή, έχει ήδη συλληφθεί ένας ύποπτος για τη δολοφονία του ανταποκριτή. Πρόκειται για διανομέα εστιατορίου που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Al Ahram, φέρεται να γνώριζε το θύμα.

Ο Νίκος Κάτσικας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Γκίζα το περασμένο Σάββατο. Κατά πληροφορίες έφερε τραύμα από μαχαίρι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ενημέρωνε ότι οι προξενικές αρχές ήταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για την υπόθεση.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...