188
Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ | REUTERS/Maxim Shemetov/Pool

Ρωσία: «Νόμιμοι στόχοι» τα φορτία όπλων από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 16:53
Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ
|REUTERS/Maxim Shemetov/Pool

Ρωσία: «Νόμιμοι στόχοι» τα φορτία όπλων από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 16:53

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος, ως «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ριαμπκόφ έκανε αυτή τη δήλωση την Τετάρτη, την ώρα που ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποστολή νέου πακέτου βοήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ύψους 750 εκατ. δολαρίων.

Μάλιστα για αυτό το λόγο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συγκάλεσε σύσκεψη με τους οκτώ κορυφαίους κατασκευαστές αμερικανικών οπλικών συστημάτων, προκειμένου να συζητήσει την παραγωγική δυνατότητα της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όπλα που έχει η Ουκρανία, σε περίπτωση που ο πόλεμος με τη Ρωσία διαρκέσει χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχο του Κογκρέσου, το πακέτο θα περιλαμβάνει τεθωρακισμένα Humvee, χερσαία συστήματα βαρέος πυροβολικού, όπως πυροβόλα χόβιτσερ, drones, πυρομαχικά, θωράκιση σώματος και προστατευτικό εξοπλισμό, κατάλληλο για βιολογικό ή χημικό πόλεμο.

«Κάνουμε τους Αμερικανούς και άλλους δυτικούς να καταλάβουν ότι οποιεσδήποτε απόπειρες να καθυστερήσουν την ειδική μας επιχείρηση, να καταφέρουν βαρύ πλήγμα στις ρωσικές δυνάμεις και τους σχηματισμούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, θα αντιμετωπιστούν βίαια», είπε ο ρώσος υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...