561
Ο Οσβαλντ έφηβος προ τριετίας (αριστερά) και νεαρός άνδρας σήμερα | .

Πασχαλινό «θαύμα» στη Γιούτα με αυτιστικό νέο που είχε χαθεί

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 18:45
Ο Οσβαλντ έφηβος προ τριετίας (αριστερά) και νεαρός άνδρας σήμερα
|.

Πασχαλινό «θαύμα» στη Γιούτα με αυτιστικό νέο που είχε χαθεί

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 18:45

Είχε χαθεί πριν από τρία χρόνια από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, όμως οι δικοί του δεν έπαψαν στιγμή να τον αναζητούν. Δοκίμασαν τα πάντα για να γνωστοποιήσουν στον καθένα το πρόβλημά τους, από φυλλάδια πόρτα με πόρτα μέχρι αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. Πέρασαν τρία βασανιστικά έτη, αφού νέα δεν υπήρξαν. Είχαν τόσο στενοχωρηθεί οι άνθρωποι, που άρχισαν να γυρεύουν το παιδί τους και στα νεκροταφεία ακόμη. Ωστόσο ο Θεός είχε άλλα σχέδια για τη συγκεκριμένη οικογένεια: ο Οσβαλντ ζούσε!

Μία ωραία πρωία και εντελώς απρόσμενα η μητέρα του χαμένου Οσβαλντ έλαβε τηλεφωνική κλήση από τον σερίφη της επαρχίας Σάμιτ της μακρινής Πολιτείας Γιούτα. Της κόπηκαν τα πόδια, αφού ήταν λογικό να υποθέσει ότι τα νέα θα ήταν άσχημα, ότι ο εκπρόσωπος του νόμου θα της έλεγε πως βρέθηκε ένα πτώμα, το πτώμα του 16χρονου αυτιστικού παιδιού της, του Οσβαλντ, του αγοριού που είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Πόσο έπεσε έξω!

Ο σερίφης της είπε ότι το αγόρι βρέθηκε, τρία χρόνια μεγαλύτερο βέβαια, ταλαιπωρημένο, αλλά βρέθηκε. Και ζωντανό, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Και 1.300 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εξαφάνισής του. Απίθανα πράγματα! «Ο δικός μου Οσβαλντ έχει ένα σημάδι στο λαιμό του…» κατάφερε να ψελλίσει η εμβρόντητη μάνα στο ακουστικό. Και ο σερίφης της είπε: «Το ίδιο σημάδι έχει και ο νέος που στέκεται μπροστά μου».

Στη Γιούτα έσπευσαν ο παππούς του Οσβαλντ και ο πατριός του, με σκοπό να κάνουν την αναγνώριση του νέου που κρατούσε ο σερίφης. Δεν πίστευαν ότι ξανάβλεπαν το παιδί της οικογενείας τους ζωντανό. Τηλεφώνησαν στη μάνα: «Ναι, είναι αυτός!» Και εκείνη: «Ωστε ο θησαυρός μου είναι ζωντανός!…» Ο άντρας της τής απάντησε: «Είναι λίγο μεγαλύτερος, δείχνει μεγαλύτερος, αλλά είναι αυτός». Η μάνα, στην άλλη άκρη της γραμμής, στο καινούργιο σπίτι τους, στο Αϊνταχο Φολς της Πολιτείας Αϊνταχο, άρχισε να κλαίει από συγκίνηση λόγω μεγάλης χαράς: «Θα μου τον φέρεις εδώ, σε παρακαλώ;…»

Ο εντοπισμός του νεαρού επετεύχθη κατόπιν συνεργασίας των πολιτών με τις αστυνομικές αρχές της Γιούτα. Οι ντόπιοι της επαρχίας Σάμιτ, που βρίσκεται σχετικά κοντά στο Σολτ Λέικ Σίτι, είχαν δει τον Οσβαλντ να περιπλανάται ασκόπως σέρνοντας ένα καρότσι του σουπερμάρκετ. Ειδοποίησαν την αστυνομία, ωστόσο δεν τον συνέλαβε, αφού ο νεαρός δεν είχε διαπράξει κανένα αδίκημα. «Ηταν ήσυχος και νομοταγής» δήλωσαν οι αστυνομικοί στα Μέσα όταν όλη η ιστορία τελείωσε με αίσιο τρόπο.

Ομως τον έβαλαν σε ένα περιπολικό το Σάββατο 9 Απριλίου, για να ζεσταθεί – ο νεαρός είχε ξυλιάσει από το κρύο, καθώς είχε περάσει τη νύχτα του ξαπλωμένος κατάχαμα μπροστά σε ένα βενζινάδικο. Δεν τους είπε πώς τον λένε, όμως τους άφησε να του πάρουν τα αποτυπώματα. Ε, αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο το μυστήριο λύθηκε: η έρευνα στις βάσεις δεδομένων που αφορούν εξαφανισμένα παιδιά στις ΗΠΑ έφερε αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί βρήκαν την αναφορά της εξαφάνισης ενός 16χρονου που συνέβη το 2019 στο Κλιαρλέικ της Καλιφόρνιας. Ιδιο πρόσωπο. Και ίδιο όνομα, όπως έμαθαν από τον Οσβαλντ. Ετσι τηλεφώνησαν στην οικογένεια.

Πάντως το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας μένει να γραφεί, καθώς μπορεί να κρύβει όχι και τόσο ευχάριστες εκπλήξεις. Πρέπει να απαντηθούν βασανιστικά ερωτηματικά: πού γύριζε ο μικρός τρία ολόκληρα χρόνια, πώς κατάφερε να επιβιώσει «εκεί έξω», στον δρόμο, αυτιστικός ων και σε συνθήκες κορονοϊκής πανδημίας; Για να ρίξουμε λίγο φως στο σκοτεινό παρελθόν του Οσβαλντ, πρέπει να του δώσουμε χρόνο – σε αυτό είναι όλοι σύμφωνοι, και προς το παρόν απολαμβάνουν το «θαύμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...