238
Παρελθόν αποτελούν πλέον στα αμερικανικά αεροδρόμια οι πινακίδες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας (εδώ στο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης) | Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group via Getty Images

ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε εντολή των ειδικών για τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 13:53
Παρελθόν αποτελούν πλέον στα αμερικανικά αεροδρόμια οι πινακίδες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας (εδώ στο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης)
| Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group via Getty Images

ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε εντολή των ειδικών για τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 13:53

Και όμως συνέβη και αυτό στις ΗΠΑ: Ομοσπονδιακή δικαστής –ένας από τους 234 που διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ– έκρινε παράνομη και καταχρηστική την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, την οποία είχε επιβάλει το CDC, δηλαδή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας.

Η Κάθριν Κίμπαλ Μιζέλ, δικαστής στη Φλόριντα, είπε ότι η πλέον αρμόδια αρχή των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία δεν έχει δικαιοδοσία στο θέμα…

Ως αποτέλεσμα, η αμερικανή αρχή συγκοινωνιών ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς πρέπει να υπακούσει στη δικαστική εντολή.

Την περασμένη εβδομάδα, το CDC είχε παρατείνει την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Το μέτρο πλέον παύει να ισχύει στα αεροπλάνα, τα αεροδρόμια, τα τρένα, τα ταξί και τα κέντρα διακίνησης επιβατών.

Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε ότι η απόφαση είναι «απογοητευτική» και σημείωσε ότι το CDC εξακολουθεί να συστήνει στους ταξιδιώτες τη χρήση μάσκας.

Η υπόθεση κατέληξε ενώπιον του δικαστηρίου έπειτα από μήνυση δύο κατοίκων της Φλόριντα και της συντηρητικής οργάνωσης «Ταμείο Υπεράσπισης της Ελευθερίας της Υγείας», το περασμένο καλοκαίρι.

Αμέσως μετά την απόφαση, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας Συγκοινωνιών, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες United, Delta, Alaska και American Airlines ανακοίνωσαν ότι η χρήση μάσκας δεν είναι πια υποχρεωτική στις εσωτερικές τους πτήσεις και σε ορισμένες διεθνείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...