258
|

Παπαευαγγέλου: Τεστ κορονοϊού μόνο σε όσους έχουν συμπτώματα – Γιατί τα κόψαμε από τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 12:25

Παπαευαγγέλου: Τεστ κορονοϊού μόνο σε όσους έχουν συμπτώματα – Γιατί τα κόψαμε από τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 12:25

Την αποτίμηση της στρατηγικής που εφαρμόστηκε στα σχολεία για την προστασία από τον κορονοϊό έκανε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οπως είπε η καθηγήτρια, «με την πιστή χρήση της μάσκας και τα self tests σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, πετύχαμε, παρά τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας, να διατηρήσουμε σταθερά τα κρούσματα στα παιδιά από 4 έως 18 ετών».

Τον Φεβρουάριο, στην κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Ομικρον, τα παιδιά, λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα, αλλά και του καθολικού ελέγχου, έφτασαν να αποτελούν το 33% των συνολικών κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, όμως, μειώθηκαν κάθετα και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν να είναι μόλις το 20% του συνόλου του γενικού πληθυσμού.

Μόνο άτομα με συμπτώματα θα κάνουν τεστ για κορονοϊό.

«Τώρα, που αποκλιμακώνεται η πανδημία, μετακινούμαστε στην επόμενη φάση με μια νέα πρακτική, όπου ο έλεγχος για Covid στον πληθυσμό, και φυσικά και στα σχολεία, θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα».

Ετσι, όταν επιστρέψουν οι μαθητές μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test. Μόνο όσα παιδιά έχουν συμπτώματα θα κάνουν τεστ, τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Τα μέτρα ιχνηλάτησης των επαφών θα συνεχίσουν να ισχύουν, δηλαδή θα κάνει δύο τεστ –την πρώτη και την τέταρτη ημέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος– όλη η τάξη.

Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο 24ώρες μετά την πάροδο της πτώσης του πυρετού, κατέληξε η ίδια.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και ο επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...