280
O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης | Intime

Πλεύρης: Μπαίνουμε στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 11:55
O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
|Intime

Πλεύρης: Μπαίνουμε στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 11:55

Επειτα από δύο χρόνια, περνάμε πλέον σε άλλη φάση της πανδημίας, κατά την οποία γίνεται και διαφορετική διαχείριση, τόνισε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δεδομένων που οδήγησαν στην άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, πλέον, έχουμε εμβόλια, φάρμακα, νοσοκομεία εξοπλισμένα με περισσότερες Εντατικές και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Επίσης, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους μήνες λόγω της μετάλλαξης Ομικρον. «Μπαίνουμε, όπως και άλλες, πολλές χώρες, στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα  μέτρα υπάρχουν, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά και καλό θα είναι να τα ακολουθούν όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Το πλαίσιο πλέον είναι δυναμικό. Θα βλέπουμε το μέγεθος της πανδημίας και θα προσαρμοζόμαστε σε κάθε φάση της», συμπλήρωσε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της πανδημίας, μπορεί να ληφθούν υποχρεωτικά περιοριστικά μέτρα.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δικαιολογεί το νέο πλαίσιο για τη διαχείριση της πανδημίας και την άρση των μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

Τα μέτρα που αίρονται είναι:

-Το πιστοποιητικό εμβολιασμού από 01.05.22 έως 31.08.22 παύει να ισχύει, αφού αίρεται το μέτρο επίδειξής του για πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς.

-Το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

-Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

-Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

-Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.

-Εως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...