213
O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης | Intime

Ζαούτης: Ελάχιστα σημαντικός ο αριθμός των κρουσμάτων – Πώς θα «μετράμε» την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 12:09
O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης
|Intime

Ζαούτης: Ελάχιστα σημαντικός ο αριθμός των κρουσμάτων – Πώς θα «μετράμε» την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 12:09

Τους δείκτες που θα χρησιμοποιούν οι ειδικοί στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, για να υπολογίζουν τις εξάρσεις, τις υφέσεις και τελικά την επικινδυνότητα των πανδημικών κυμάτων που ενδέχεται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Οπως είπε, «ο δείκτης των κρουσμάτων στην επόμενη φάση θα είναι λιγότερο σημαντικός από ό,τι ήταν στο παρελθόν, επειδή έχουν αλλάξει όλα τα κράτη τη μεθοδολογία με την οποία κάνουν τα τεστ».

Ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων πλέον δεν θα είναι ο πιο σημαντικός δείκτης και θα παρακολουθούμε την πανδημία κυρίως μέσω τριών άλλων δεικτών.

Ο πρώτος είναι οι συνολικές εισαγωγές σε κλίνες Covid. Στη χώρα μας έχουμε την τελευταία εβδομάδα 37% μείωση στις νέες νοσηλείες.

Ο δεύτερος είναι ο συνολικός αριθμός διασωληνωμένων. «Την τελευταία εβδομάδα είχαμε σημαντική μείωση 7% και έχουμε κάτω από 300 διασωληνωμένους», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Και ο τρίτος είναι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων. Στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα υπάρχει επίσης σημαντική μείωση. «Λόγω των παραπάνω δεδομένων, της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των νοσούντων που έχουν πλέον ανοσία σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, σημαντικό είναι ότι έρχεται και η θερινή περίοδος, όπου μειώνεται η μεταδοτικότητα και η διασπορά του κορονοϊού. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η μερική αποκλιμάκωση των περισσότερων μέτρων», κατέληξε ο κ. Ζαούτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...