243
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής | Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσίπρας λέει ότι σέβεται τον Τσιόδρα – Αλλά αφήνει τον Πολάκη να τον βρίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 14:23
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσίπρας λέει ότι σέβεται τον Τσιόδρα – Αλλά αφήνει τον Πολάκη να τον βρίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 14:23

Ωρες μόνο μετά τα «τι μπούρδες είναι αυτές, Σωτήρη μου» από τον Παύλο Πολάκη για τον επικεφαλής της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε να πει ότι εμπιστεύεται και σέβεται τους επιστήμονες, ακόμα και όταν διαφωνεί με αυτά που λένε. Και στην επόμενη φράση του έσπευσε να μιλήσει για την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στους εν λόγω εκπροσώπους της επιστήμης.

«Δεν τα βάζουμε με τον επιστημονικό κόσμο, αλλά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης», επανέλαβε δις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. «Εμείς εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, τους εμπιστευόμαστε ακόμη και όταν διαφωνούμε μαζί τους. Και τους σεβόμαστε, δεν τους αποκαλούμε με το μικρό τους όνομα και τους λέμε να φέρουν τα σλάιτς», παρατήρησε χαρκατηριστικά ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγοντας να σχολιάσει με τον τρόπο αυτό την οικειότητα με την οποία απευθύνθηκε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός στον Σωτήρη Τσιόδρα, αποκαλώντας τον «Σωτήρη» κατά την ανακοίνωση του καθολικού lockdown.

Στη σχετική αναφορά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ατυχείς στιγμές, όταν για παράδειγμα –όπως ισχυρίστηκε– κάποιος επιχείρησε να καλύψει την απόφαση Κεραμέως για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, με επιστημονικά επιχειρήματα.

«Δεν τα βάζουμε με τους επιστήμονες αλλά με την κυβέρνηση και την επιχειρούμενη εργαλειοποίηση των επιστημόνων και της επιτροπής από την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν κρύβονται, δεν εκβιάζουν αποφάσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας και αφού επανέλαβε το αίτημά του να δοθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...