684
Νίκος Μανιός (αριστερά στη φωτογραφία), Ολγα Γεροβασίλη (δεξιά) μαζί με την Σϊα Αναγνωστοπούλου στα κόκκινα (στο κέντρο) σε παλαιότερη συγκέντρωση απεργών στο κέντρο της Αθήνας | INTIMEnews

ΝΔ: Κυρίαρχο το ύφος Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Απόδειξη, η επιδοκιμασία Γεροβασίλη σε Μανιό για το «Ιμπραήμ»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 14:32
Νίκος Μανιός (αριστερά στη φωτογραφία), Ολγα Γεροβασίλη (δεξιά) μαζί με την Σϊα Αναγνωστοπούλου στα κόκκινα (στο κέντρο) σε παλαιότερη συγκέντρωση απεργών στο κέντρο της Αθήνας
|INTIMEnews

ΝΔ: Κυρίαρχο το ύφος Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Απόδειξη, η επιδοκιμασία Γεροβασίλη σε Μανιό για το «Ιμπραήμ»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 14:32

Η Ολγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εντάσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά του, και ανάμεσα σε άλλα, έκρινε ως «εξαιρετική» και «χρήσιμη για όλους» την ομιλία του πρώην βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Μανιού, από το βήμα του συνεδρίου. Ομιλία «διανθσιμένη» με χαρακτηρισμούς όπως «Ιμπραήμ», για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και καλέσματα σε «καραβανάδες και πολιτικούς» για την ανατροπή της καθεστηκίας τάξης στη χώρα.

«Δεν είναι μόνο διακηρύξεις η πολιτική, είναι δράση. Πώς θα μπούμε στον λαό; Για εμένα -και δεν το λέω σήμερα το 2022, το είπα το την 1η Δεκεμβρίου το 2019- κατέκτησε την Ελλάδα ο Ιμπραήμ. Ετσι χαρακτήρισα τότε τον Μητσοτάκη σε ένα αντίστοιχο συνέδριο και ένας σύντροφος μου είπε “Ιμπραήμ;” και χειρότερος. Έχουμε μπροστά μας τον Ιμπραήμ», αναφώνησε στην ομιλία του ο Νίκος Μανιός και ξεχνώντας όσα αντιμετώπισε ο ίδιος πριν από λίγους μήνες στον εορτασμό του Πολυτεχνείου από τη βία κάποιων αυτοκλητων τιμητών του (εδώ), πρόσθεσε:

«Μία είναι η λύση. Και οι καραβανάδες οι σημερινοί, οι στρατευμένοι και οι πολιτικοί να ενωθούν ενάντια σ’ αυτούς που μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824. Εάν δεν διαβάσουμε την Ιστορία μας, δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός, μόνο να αεροβατούμε μπορούμε».

Συνυπογράφοντας τα ανωτέρω, η Ολγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε την ομιλία Μανιού «εξαιρετική», εκτιμώντας πως «είναι χρήσιμο για όλους να την παρακολουθήσουν, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη να μελετάμε και να γνωρίζουμε Ιστορία, ώστε να μπορούμε να είμαστε και σε εγρήγορση αναφορικά με το παρόν και το μέλλον».

«Και το λέω αυτό γιατί με τσιτάτα και αποσπασματικές αναφορές δεν γίνεται πολιτική. Ούτε με αλαζονεία την οποία επίσης διαθέτει σε αφθονία ο κ. Μητσοτάκης», έσπευσε να συμπληρώσει στην απάντησή της η κυρία Γεροβασίλη, για να έρθει λίγες ώρες αργότερα το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για την επικρότηση όσων είπε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων.

«Η ομιλία του κ. Μανιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άλλη μια γραφική πινελιά σε ένα Συνέδριο που προσέφερε άφθονο υλικό στους συγγραφείς θεατρικών επιθεωρήσεων. Όταν όμως η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Γεροβασίλη την βρίσκει εξαιρετική, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν», παρατήρησε η Πειραιώς.

«Προφανώς επικροτεί και αυτά που είπε περί Ιμπραήμ, αλλά και την προτροπή του να ενωθούν στρατιωτικοί και πολιτικοί για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Φαίνεται ότι το ύφος και η λογική του κ. Πολάκη κυριαρχούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχθηκε, άλλωστε, και από το γεγονός ότι απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο Συνέδριο», ήταν το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Μανιός: Επιμένω στα περί «Ιμπραήμ», «ατυχής έκφραση» το «καραβανάδες»

Οσο για τον ίδιο τον Νίκο Μανιό, μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, που φυλακίστηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 FM, έδειξε να επιμένει  στον χαρακτηρισμό «Ιμπραήμ» για τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ξανά πως  δεν είναι η πρώτη φορά που τον αποκαλεί έτσι, αν και χαρακτήρισε ατυχή την αναφορά περί «καραβανάδων».

«Στη χώρα έχει έρθει ο Ιμπραήμ. Θα την καταστρέψει. Και όποιος δεν βλέπει πού οδηγεί αυτή η κυβέρνηση, με αυτόν τον πρωθυπουργό… Αν είναι πρωτοβουλίες του, ή είναι καθοδηγούμενος, γιατί δεν τον έχω ικανό να μπορεί να κουμαντάρει αυτός μια τέτοια καταστροφή, άλλοι του λένε τι να κάνει, επομένως… Εγώ πάντα έχω δημοσίως τις απόψεις μου εκφράσει», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμμέοντας στα περί «Ιμπραήμ»:

«Παραμένει ο χαρακτηρισμός Ιμπραήμ και, δυστυχώς, εάν η κουβέντα αυτή γινόταν την 1η Δεκεμβρίου, που εγώ το είπα σε έναν κύκλο συντρόφων, δεν θα καταλάβαινε και κανένας. Αλλά άμα τώρα γίνει κουβέντα, και δη, δυο-τρία πράγματα, τι έκανε με την ενέργεια, πριν βγει ο πόλεμος, τι κάνει με τον πόλεμο που είναι μια κρίσιμη και άγνωστη πτυχή του τι μπορεί να γίνει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει».

Το «καραβανάδες» ωστόσο, παραδέχθηκε, ήταν μία «ατυχής έκφραση». «Ηθελα να πω ό,τι έγινε το ’24, το ’25. Και οι στρατιωτικοί -γιατί έτσι τους έλεγαν τότε-, και οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί. Να ενωθούν όπως ενωθήκανε. Δύο φορές ενωθήκανε. Σταματάνε τον εμφύλιο και ενώνονται για να συνεχίσουν την Επανάσταση», προσπάθησε να εξηγήσει ο Νίκος Μανιός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...