230
Ο Λεωνίδας Καβάκος | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Λεωνίδας Καβάκος: Συναυλία για την Ουκρανία στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 17:12
Ο Λεωνίδας Καβάκος
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Λεωνίδας Καβάκος: Συναυλία για την Ουκρανία στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 17:12

Συναυλία για την για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία διοργανώνουν ο Λεωνίδας Καβάκος και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου με τη συμμετοχή των Βασίλη Βαρβαρέσου (πιάνο), Ηλία Λιβιεράτου (βιόλα) και Τιμόθεου Γαβριηλίδη Πετρίν (τσέλο). Ολοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, καθώς τα έσοδα προορίζονται για την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Λεωνίδας Καβάκος επιχείρησε να διοργανώσει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τα μέλη της οποίας λέγεται ότι αρνήθηκαν, ενώ σύμφωνα με κάποιες πηγές διεξήγαγαν μυστική ψηφοφορία για να καταλήξουν στη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα, παρότι δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση, λέγεται πως ανάλογη ήταν η απάντηση που έλαβε ο κορυφαίος σολίστ και αρχιμουσικός και από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ!

Οι τέσσερις καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δύο κουαρτέτα με πιάνο, του Γιοχάνες Μπραμς, το αρ.1 σε σολ ελάσσονα (έργο 25)  και το αρ. 3 σε ντο ελάσσονα (έργο 60).

Πέμπτη 14 Απριλίου | 8:30 μ.μ.

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Συμμετέχουν: Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα), Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πετρίν (τσέλο)

Εναρξη προπώλησης | Τρίτη 5 Απριλίου

Eισιτήρια και πληροφορίες

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...