259
Η σοπράνο Αννα Νετρέμπκο σε στιγμιότυπο από εμφάνισή της στην Οπερα της Βιέννης | EPA/FLORIAN WIESER

Και η σοπράνο Αννα Νετρέμπκο πήρε αποστάσεις από τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 18:47
Η σοπράνο Αννα Νετρέμπκο σε στιγμιότυπο από εμφάνισή της στην Οπερα της Βιέννης
|EPA/FLORIAN WIESER

Και η σοπράνο Αννα Νετρέμπκο πήρε αποστάσεις από τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 18:47

Ενας μετά τον άλλον οι (γνωστοί ή εργαζόμενοι στη Δύση) ρώσοι καλλιτέχνες, οι οποίοι τις πρώτες ημέρες της εισβολής είχαν προτιμήσει τη σιωπή, βγαίνουν στη «σκηνή» για να καταδικάσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποστασιοποιηθούν από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι της ρωσοαυστριακής ντίβας του μελοδράματος Αννας Νετρέμπκο, η οποία δημοσίευσε μία μακρά ανάρτηση στο Facebook. Σημειωτέον ότι η σοπράνο δεν εμφανίστηκε σε καλλιτεχνική σκηνή αφ’ ότου εκδηλώθηκε η ρωσική επίθεση. Να τι έγραψε: «Καταδικάζω ρητά τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα αυτού του πολέμου και στις οικογένειές τους. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαι μέλος πολιτικού κόμματος, ούτε συμμαχώ με κανέναν ηγέτη της Ρωσίας.

»Αναγνωρίζω, και λυπάμαι για αυτό, ότι προηγούμενες ενέργειες ή δηλώσεις μου ενδέχεται να έχουν παρερμηνευθεί. Στην πραγματικότητα, έχω συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν μόνο λίγες φορές σε ολόκληρη τη ζωή μου, κυρίως με την ευκαιρία της λήψης βραβείων για την αναγνώριση της τέχνης μου ή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

»Κατά τα λοιπά, ουδέποτε έλαβα οικονομική υποστήριξη από τη ρωσική κυβέρνηση, ενώ ζω στην Αυστρία όπου υπόκειμαι σε φορολογικό έλεγχο. Αγαπώ την πατρίδα μου τη Ρωσία και αναζητώ μόνο την ειρήνη και την ενότητα μέσω της τέχνης μου. Αφού έκανα το μπρέικ όπως είχα ανακοινώσει, θα συνεχίσω τις εμφανίσεις μου περί το τέλος του Μαΐου, αρχικώς στην Ευρώπη».

Η Νετρέμπκο πράγματι ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της μόλις η Ρωσία επετέθη στην Ουκρανία, έτσι επανέρχεται στα ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά σαλόνια αποκαθαρμένη κατά κάποιον τρόπο από υποψίες (του κοινού) και ενοχές (δικές της).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...