275
Ο Γουίλ Σμιθ τη στιγμή που επιτίθεται στον Κρις Ροκ | REUTERS/Brian Snyder/File Photo/File Photo

Παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Οσκαρ ο Γουίλ Σμιθ μετά το χαστούκι

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2022, 10:08
Ο Γουίλ Σμιθ τη στιγμή που επιτίθεται στον Κρις Ροκ
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo/File Photo

Παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Οσκαρ ο Γουίλ Σμιθ μετά το χαστούκι

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2022, 10:08

Ο Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος της Ακαδημίας των Οσκαρ μετά το χαστούκι του στον κωμικό Κρις Ροκ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ την περασμένη Κυριακή.

«Οι πράξεις μου κατά την 94η τελετή των Οσκαρ ήταν σοκαριστικές, οδυνηρές και ασυγχώρητες», έγραψε σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ.

«Ο κατάλογος των ανθρώπων που πλήγωσα είναι μακρύς και μέσα σε αυτούς είναι ο Κρις, η οικογένειά του, πολλοί από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους όσοι ήταν στο κοινό ή παρακολουθούσαν από την τηλεόραση τους στο σπίτι», πρόσθεσε ο 53χρονος ηθοποιός.

«Παραιτούμαι από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ όποιες συνέπειες κρίνει σκόπιμες το Διοικητικό Συμβούλιο», είπε.

Το αστείο του Κρις Ροκ για τα μαλλιά της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, συζύγου του Γουίλ Σμιθ που πάσχει από αλωπεκία και η αντίδραση του Σμιθ έγιναν αντικείμενο συζήτησης.

Ο Σμιθ ανέβηκε ξαφνικά στη σκηνή και χαστούκισε τον Ροκ υπό το άναυδο βλέμμα διασημοτήτων και θεατών.

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν την εξαιρετική δουλειά τους. Έχει ραγίσει η καρδιά μου», λέει στο κείμενό του.

Λίγα λεπτά μετά το χαστούκι, ο Σμιθ επέστρεψε στη σκηνή των Οσκαρ για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στο «The Williams Method».

Η Ακαδημία των Οσκαρ έχει αρχίσει πειθαρχική δίωξη κατά του καλλιτέχνη.

Το ΔΣ της Ακαδημίας δήλωσε ότι θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου για να αποφασίσει για την υπόθεση του Σμιθ και για πιθανές κυρώσεις.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία του Λος Άντζελες ήταν έτοιμη να συλλάβει τον Σμιθ στην τελετή απονομής, επειδή χαστούκισε τον Κρις Ροκ. Οι αρχές τελικά δεν ανέλαβαν δράση, διότι ο Ροκ αρνήθηκε να καταθέσει μήνυση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...