209
Ενας ξύλινος σταυρός καρφωμένος στο χώμα προς τιμήν κάποιου που έχασε τη ζωή του στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη | REUTERS/Alexander Ermochenko

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε σε υπόγειο της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 16:14
Ενας ξύλινος σταυρός καρφωμένος στο χώμα προς τιμήν κάποιου που έχασε τη ζωή του στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε σε υπόγειο της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 16:14

Μία 91χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, αναφέρει η εβραϊκή ιστοσελίδα Chabad.org.

Η Βάντα Σεμιονόβνα Οντιέντκοβα και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε ένα υπόγειο όταν οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν μαζικά την ουκρανική πόλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μέσου, η ηλικιωμένη πέθανε στις 4 Απριλίου αφού πέρασε εβδομάδες χωρίς νερό και θέρμανση.

Η κόρη της, Λαρίσα, είπε ότι η μητέρα της πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες της ζωής της παγωμένη και ανίκανη να σταθεί όρθια. «Η μαμά δεν άξιζε έναν τέτοιο θάνατο», τόνισε.

Η Οντιέντκοβα, η οποία γεννήθηκε στη Μαριούπολη στις 8 Δεκεμβρίου του 1930, ήταν μόλις δέκα ετών όταν οι ναζί μπήκαν στην ουκρανική πόλη το 1941. Όταν τα στρατεύματα των SS μπήκαν στο σπίτι της και συνέλαβαν τη μητέρα της, κατάφερε να δραπετεύσει κρυμμένη σε ένα υπόγειο.

«Δεν μπορούσε να ουρλιάξει και τελικά αυτό την έσωσε» είπε η Λαρίσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News