225
Ο αραβικής καταγωγής εισβολέας την ώρα που τον βγάζουν σηκωτό από τον ιερό ναό | ΥοuΤube

Συνελήφθη ο Αραβας που εισέβαλε φωνάζοντας στον Αγιο Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 15:20
Ο αραβικής καταγωγής εισβολέας την ώρα που τον βγάζουν σηκωτό από τον ιερό ναό
|ΥοuΤube

Συνελήφθη ο Αραβας που εισέβαλε φωνάζοντας στον Αγιο Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 15:20

Τη σύλληψη του αραβικής καταγωγής εισβολέα στην εκκλησία του Αγιου Παντελεήμονα το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο αλλοδαπός άρπαξε το μικρόφωνο που ήταν στημένο μπροστά στο ιερό, και άρχισε να φωνάζει διάφορα ακατάληπτα.

Αμέσως, επενέβησαν οι ψάλτες οι οποίοι και τον έβγαλαν σηκωτό από την εκκλησία (δείτο το βίντεο κάτω).

Η ενέργεια του πρωταγωνιστή του πρωτοφανούς επεισοδίου στον Αγιο Παντελεήμονα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter τη σύλληψή του.

«Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Αραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας», έγραψε στην ανάρτηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει αναλυτικά ως εξής:

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...