209
Ενας συνταξιούχος χωρίς προστατευτική μάσκα αποτόλμησε έναν περίπατο στους ερημωμένους δρόμους του χωριού Σαν Φιοράνο, της επαρχίας Λόντι, μέσα στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας | Marzio Toniolo/via REUTERS

Ιταλία: 463 νεκροί και 7.985 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 20:52
Ενας συνταξιούχος χωρίς προστατευτική μάσκα αποτόλμησε έναν περίπατο στους ερημωμένους δρόμους του χωριού Σαν Φιοράνο, της επαρχίας Λόντι, μέσα στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας
|Marzio Toniolo/via REUTERS

Ιταλία: 463 νεκροί και 7.985 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 20:52

Πληθαίνουν ταχύτατα οι νοσούντες από κορονοϊό στην Ιταλία.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Δευτέρας  9 Μαρτίου, που έκαναν οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μέσα σε μία ημέρα αρρώστησαν άλλοι 1.598 Ιταλοί, έτσι οι ασθενείς αυξήθηκαν στους 7.985.

Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του κινεζικού κορονοϊού έχουν πεθάνει 463 άτομα (97 περισσότεροι από την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου).

Από τους ασθενείς, οι 733 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (83 περισσότεροι από την περασμένη Κυριακή).

4.316 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα στα νοσοκομεία (εκτός ΜΕΘ) και 2.936 ασθενείς βρίσκονται σε κατάσταση κατ’ οίκον απομόνωσης.

Στο ευχάριστο σκέλος της επιδημίας, οι θεραπευμένοι από την ίωση είναι 724 άτομα (102 περισσότεροι από την περασμένη Κυριακή).

Σε ό,τι αφορά τις ιταλικές φυλακές του Βορρά, εκεί όπου με αφορμή τον κορονοϊό εκδηλώθηκαν στάσεις, ομηρία δεσμοφυλάκων και σκοτώθηκαν κρατούμενοι εξαιτίας κατάχρησης ναρκωτικών, οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν ότι από την Τρίτη θα αρχίσουν διανομή 100.000 μασκών φαρμακείου, όπως και ελέγχους για τον εντοπισμό περιστατικών της ίωσης του κορονοϊού.

Οι ιταλικές αρχές, επικαλούμενες την «κοινή λογική», στοχεύουν στην επιβολή μέτρων πειθαρχίας σε όλη τη χώρα, με σταδιακή «ομογενοποίηση» των κανόνων.

Η επικοινωνία της Πολιτικής Προστασίας και των πολιτικών προϊσταμένων των εμπλεκομένων υπουργείων με κάθε Περιφέρεια είναι καθημερινή, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε επίπεδο αποκλεισμένων χώρων, τη Δευτέρα αναγγέλθηκε και το άμεσο κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...