214
Πρόσφυγες από την Ουκρανία συνωστίζονται έξω από την υπηρεσία ασύλου σε ισπανική πόλη, για να κλείσουν ραντεβού | REUTERS/Eva Manez/

ΗΠΑ: Θα δεχθούμε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/3/2022 17:14
Πρόσφυγες από την Ουκρανία συνωστίζονται έξω από την υπηρεσία ασύλου σε ισπανική πόλη, για να κλείσουν ραντεβού
|REUTERS/Eva Manez/

ΗΠΑ: Θα δεχθούμε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/3/2022 17:14

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δεχτούν έως και 100.000 Ουκρανούς που τρέπονται σε φυγή από τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει από την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Yπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δοκιμάζοντας τις αντοχές των συστημάτων υποστήριξης στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει «όλο το φάσμα των νομικών οδών», συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων, για τους Ουκρανούς που επιδιώκουν να πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Oι ΗΠΑ θα καλωσορίσουν τους Ουκρανούς που σπεύδουν να φύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι περισσότεροι από τους oυκρανούς πρόσφυγες θα θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη όπου μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα και να έχουν οικογένεια και φίλους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια σε Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους καθώς και σε χώρες που τους φιλοξενούν.

Σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε πως η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει ανθρωπιστική βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινιάζουν επίσης την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ανθεκτικότητα της Δημοκρατίας» με χρηματοδότηση 320 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνικής αντίστασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, είπε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...