406
Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου |

Φολέγανδρος: Σε «κακιά στιγμή» αποδίδει το θάνατο της Γαρυφαλλιάς ο 30χρονος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 10:15
Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου
|

Φολέγανδρος: Σε «κακιά στιγμή» αποδίδει το θάνατο της Γαρυφαλλιάς ο 30χρονος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 10:15

Η φράση «παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή» που απηύθυνε προς τους αστυνομικούς ο φίλος της Γαρυφαλλιάς, ήταν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το κλειδί της υπόθεσης του θανάτου της 26άχρονης γυναίκας στη Φολέγανδρο, κάτι που δεν άργησε να επιβεβαιωθεί καθώς ο φερόμενος ως δράστης κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του…

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος, είχε συνεχείς καβγάδες με την 26χρονη, ενώ την Παρασκευή ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητό τους, το έβγαλε εκτός δρόμου και το έριξε σε βράχια. Στη συνέχεια και ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμενόταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Νάξου για την απαγγελία κατηγοριών.

Ο 30χρονος φίλος της εντοπίστηκε έπειτα από 24ωρη αναζήτηση και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου και συνελήφθη, καθώς υπήρξε μαρτυρία από κάτοικο του νησιού που τον τοποθετεί στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο κορμί της νεαρής, όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Φολεγάνδρου.

«Ετυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος.  Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», δήλωσε στο protothema.gr η Ευθαλία Παπαδοπούλου.

Τι έδειξε η νεκροψία

Ζωντανή ήταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά όταν έπεσε στη θάλασσα, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της προήλθε «από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων», όπως γράφει tovima.gr.

Η νεαρή γυναίκα πνίγηκε είτε γιατί είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε τα τραύματά της την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει.

Οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Συγκλονισμένοι οι γονείς του θύματος

«Το παιδί μου ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και την αγαπούσαν όλοι. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει συμβεί. Οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό κάνουν ότι μπορούν για να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μου. Δυστυχώς, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ακόμα από τον ιατροδικαστή. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής στη Φολέγανδρο και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα μαθευτεί πολύ γρήγορα» δήλωσε η μητέρα της 26χρονης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...