367
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στο μέλλον ίσως φροντίσει να είναι πιο σοσιαλδημοκράτης στις εκφράσεις του | CreativeProtagon

Ο παλιός «κώδικας» του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 27 Απριλίου 2021, 21:04
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στο μέλλον ίσως φροντίσει να είναι πιο σοσιαλδημοκράτης στις εκφράσεις του
|CreativeProtagon

Ο παλιός «κώδικας» του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 27 Απριλίου 2021, 21:04

Το πιθανότερο είναι ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν εννοούσε αυτό που του αποδίδουν. Διότι ακόμα και αν ήθελε να κάνει «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο, δεν θα τις προανήγγειλε. Ηθελε να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαλείψει μηχανισμούς διαφθοράς, απλώς χρησιμοποίησε μία λέξη που μάλλον απευθύνεται στο θυμικό των φανατικών ψηφοφόρων. Σε αυτούς, δηλαδή, που δεν θα μπουν στον κόπο να ρωτήσουν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μηχανισμούς διαφθοράς τα χρόνια της διακυβέρνησης. Γιατί, δηλαδή, δεν τους εξάλειψε με την πρώτη φορά και τους άφησε να περιμένουν τη δεύτερη.

Τέλος πάντων, από όλο αυτό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα κρατήσει μία σημείωση για να είναι πιο σοσιαλδημοκράτης στις εκφράσεις του. Εκτός από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα social ασχολήθηκαν και με την κυρία Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία χρημάτισε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από το 2015 ως το 2018. Η κυρία Αντωνίου εμφανίζεται σε ένα βίντεο να περιγράφει πώς τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε χαθεί η μπάλα, τα αβγά και τα πασχάλια. Ουσιαστικά κάνει μια δραματοποιημένη αφήγηση όσων έχει πει ο Τσίπρας για αυταπάτες. Και μας αποκαλύπτει ότι είχαν σκεφτεί να αναθέσουν στον Στρατό την παραγωγή φαρμάκων. Να σου σηκώνεται η τρίχα…

Ταυτόχρονα βλέπεις τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και παρατηρείς από μία άλλη γωνία το ίδιο πράγμα: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης με το παρόν. Προς Θεού, δεν εννοώ ότι δεν αντιλαμβάνεται ή δεν επισημαίνει τα προβλήματα. Μάλιστα έχει τόσο οξυμένα αντανακλαστικά, ώστε αντιδρά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει θέμα. Ωστόσο η διαλεκτική του, οι επικοινωνιακοί κώδικες, το ύφος του, τις περισσότερες φορές παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα. Συχνά δε, συμπεριφέρεται όπως ένας θυμωμένος έφηβος που προτάσσει το συναίσθημα έναντι της λογικής. Και έναν έφηβο μπορεί να τον δεις με συμπάθεια, δεν θα τον εμπιστευτείς όμως για να του δώσεις το τιμόνι στα χέρια του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται περιμένοντας να εισπράξει από τη φθορά της κυβέρνησης, χωρίς να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις. Μάλιστα όταν καταθέτει προτάσεις όπως αυτές για την οικονομία, ουσιαστικά διευρύνει το έλλειμμα σοβαρότητας που του αποδίδει η κοινή γνώμη. Υπάρχουν δε πολιτικά στιγμιότυπα που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι στην Κουμουνδούρου μάλλον εγκατέλειψαν το παιχνίδι. Κρέμασαν μία λευκή σημαία και προσπαθούν να τα βρουν με τη μοίρα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News