164
Η στιγμή της επίθεσης στον καλλιτέχνη από την καθαρίστρια του Ωδείου Αθηνών όπως την κατέγραψαν οι φωτογράφοι | Digital Artwork: Moufanet

Ατεχνη καθαρίστρια επιτίθεται στον καλλιτέχνη του «Σωρού Σκουπιδιών» της Documenta!

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 10 Απριλίου 2017, 13:52
Η στιγμή της επίθεσης στον καλλιτέχνη από την καθαρίστρια του Ωδείου Αθηνών όπως την κατέγραψαν οι φωτογράφοι
|Digital Artwork: Moufanet

Ατεχνη καθαρίστρια επιτίθεται στον καλλιτέχνη του «Σωρού Σκουπιδιών» της Documenta!

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 10 Απριλίου 2017, 13:52

Πρόκειται για μια από τις πιο φιλόδοξες indigenous εγκαταστάσεις της Documenta. Ο γερμανός καλλιτέχνης Ντάνιελ Κνορ τριγύρισε για μέρες στην Αθήνα, πάλεψε με ρακοσυλλέκτες για να εξασφαλίσει ένα πολύτιμο κομμάτι τέχνης, σάλταρε σε οχήματα αποκομιδής απορριμάτων για να τα σώσει από την αφάνεια και να τα αναδείξει σε καλλιτεχνήματα. Και κατά την αποκάλυψη του εμβληματικού έργου του, μόλις ήρθε η ώρα να απολαύσει τον προσωπικό του θρίαμβο, όλα πήγαν στραβά.

Ενώ ο καλλιτέχνης δεχόταν συγχαρητήρια από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να θαυμάσει το έργο και να αποκωδικοποιήσει τους συμβολισμούς του, μια οργισμένη επικεφαλής του συνεργείου καθαρισμού, του επιτέθηκε με τη σκούπα της, αποκαλώντας τον «αλήτη», «χούλιγκαν» και «γερμανό τεντυμπόι» που δεν σέβεται τον κόπο των εργαζόμενων.

Μάλιστα πριν προλάβουν να την σταματήσουν, η ανεκπαίδευτη indigenous καθαρίστρια όρμησε πάνω στο έργο και άρχισε να το καταστρέφει με τη σκούπα της, τοποθετώντας τα κομμάτια του μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. Παράλληλα ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από το Ωδείο Αθηνών, συγκεντρώθηκαν στην οδό Ρηγίλλης και με σύνθημα «Οχι Χωματερές στην Γειτονιά μας» ζήτησαν την απομάκρυνση του έργου.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News