317
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει ευτυχής από τη φυλακή. Και έτσι θα επιστρέψει | INTIMENEWS

Το δώρο στον Κουφοντίνα

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 10 Νοεμβρίου 2017, 11:37
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει ευτυχής από τη φυλακή. Και έτσι θα επιστρέψει
|INTIMENEWS

Το δώρο στον Κουφοντίνα

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 10 Νοεμβρίου 2017, 11:37

Εξω από τη φυλακή τον περίμεναν πέντε, άντε δέκα άτομα. Οι ίδιοι πήγαν και στην ταβέρνα στον Βαρνάβα και τον ακολούθησαν ως το σπίτι. Εμείς ξέρουμε την Κούρτοβικ. Τους άλλους θα τους ξέρει η Ασφάλεια. Μέχρι εκεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα απολαμβάνει τον επικοινωνιακό θόρυβο που προκάλεσαν οι 48 ώρες εκτός φυλακής. Εν προκειμένω θα απολαμβάνει και την διακριτική προστασία που του παρέχουν οι άνδρες της Αστυνομίας. Ετσι και τον άφηναν μόνο του, μπορεί να έπεφτε για ύπνο το βράδυ και το πρωί να ξυπνούσε στο Γκουαντάναμο.

Αφήστε στην άκρη τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι δικαιούνται να τοποθετούνται σύμφωνα με το θυμικό τους. Μείνετε στις αντιδράσεις των υπολοίπων. Είναι δυσανάλογα μεγάλες και έντονες σε σχέση με αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα ο Κουφοντίνας. Σκεφτείτε το: ποια είναι η επικοινωνιακή και κοινωνική εμβέλεια του Κουφουντίνα; Εντάξει, έχει ένα σταθερό βήμα μέσω μίας εφημερίδας και έναν-δύο δημοσιογράφους πρόθυμους αγωγούς των απόψεων του. Αντε να θεωρείται και ιδεολογικός καθοδηγητής μερικών «μπάχαλων» από τα Εξάρχεια. Ε, και; Οι χουντικοί είχαν πολλαπλάσια κοινωνική απήχηση σε σχέση με τον Κουφοντίνα -δεν συγκρίνονται καν τα μεγέθη.

Ηταν λάθος που σηκώθηκε αυτό το κύμα των αντιδράσεων. Δυστυχώς ήταν και αναπόφευκτο. Εδωσε οντότητα και πολιτικό στίγμα στον Κουφοντίνα. Διότι ακόμα και αυτοί που τον δείχνουν ως serial killer του κοινού ποινικού δικαίου, στην πραγματικότητα τον αντιμετωπίζουν με πολιτικά χαρακτηριστικά. Μπορεί εσύ να τον αντιμετωπίζεις με απέχθεια και αποτροπιασμό, όμως αυτός δύναται πλέον να το επενδύσει πολιτικά.

Τώρα ο Κουφοντίνας θα επιστρέψει στη φυλακή και το χαμόγελο στο στόμα θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο που είχε όταν βγήκε. Εκανε μία βόλτα και το σύστημα θύμωσε, εκνευρίστηκε. Αυτό για να το πετύχουν «τα παιδιά» θέλουν ένα βυτίο μολότοφ. Επίσης κατάλαβε και κάτι ακόμα: ότι πλέον υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν να πουν κακό λόγο για αυτόν και τις πράξεις του. Πολιτικοί που προτιμούν να σιωπήσουν, αφήνοντας τα τρολ τους να διασύρουν τη μνήμη των θυμάτων του. Και αυτοί οι πολιτικοί έχουν χαρτοφυλάκια υπό μάλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News