347
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις έχει περάσει την πύλη των φυλακών του Κορυδαλλού | Nikos Libertas / SOOC

Δυσαρέσκεια Aγκυρας και ΗΠΑ για Κουφοντίνα: «Εδωσαν άδεια σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη»

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 22:56
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις έχει περάσει την πύλη των φυλακών του Κορυδαλλού
|Nikos Libertas / SOOC

Δυσαρέσκεια Aγκυρας και ΗΠΑ για Κουφοντίνα: «Εδωσαν άδεια σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη»

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 22:56

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Αγκυρα για τη 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τουρκική αντίδραση ήρθε καθώς η τρομοκρατική οργάνωση είχε σκοτώσει δύο τούρκους διπλωμάτες, τον Τσετίν Γιοργκού που δολοφονήθηκε το 1991 και τον Ομέρ Σιπαχίογλου που σκοτώθηκε το 1994, καθώς υπήρξε και μία απόπειρα δολοφονίας το 1991.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη απογοήτευση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο δεύτερος στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, την απόπειρα δολοφονίας του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991 και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, βγήκε από τη φυλακή από σήμερα (9 Νοεμβρίου) και για δύο ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε, πώς σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή των διπλωματών μας κατ’ επανάληψη, δόθηκε η δυνατότητα μίας τέτοιας συμφωνίας. Δείχνοντας ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτό τον τρόπο είναι ένδειξη μη σεβασμού στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Νάουερτ, τόνισε: «Η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με δύο μέρες άδεια από τις ελληνικές φυλακές».

Σημείωσε ότι «έχει καταδικαστεί για μια σειρά φόνων, συμπεριλαμβανομένου εκείνων του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τη σοβαρή μας ανησυχία γι’ αυτή την απόφαση».

88_0000
«Στο παρελθόν»
, προσέθεσε, «κάποια από τα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν αφεθεί ελεύθερα με άδεια και μετά εξαφανίστηκαν. Επομένως, ανησυχούμε γι’ αυτόν τον λόγο».

Ακολούθησε η εξής ερώτηση από αμερικανό δημοσιογράφο: «Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος μόνο για δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;». Η εκπρόσωπος απάντησε: «Ετσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε, ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...