495
Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη. Εχασαν τον πατέρα τους από το πιστόλι του Κουφοντίνα | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: «Ηταν ένα σοκ που δεν περίμενα να ζήσω»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 10:31
Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη. Εχασαν τον πατέρα τους από το πιστόλι του Κουφοντίνα
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: «Ηταν ένα σοκ που δεν περίμενα να ζήσω»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 10:31

Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη, «ήταν ένα σοκ που δεν περίμενα να ζήσω», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, για να προσθέσει ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει δείξει μεταμέλεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή είπε ότι «δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε ότι ο Κουφοντίνας ήταν «ένας άνθρωπος που πισώπλατα δολοφόνησε τόσους ανθρώπους». Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι θα υπάρξουν και άλλα θύματα της τρομοκρατίας: «φοβάμαι ότι θα ξαναπάω στην κηδεία θύματος», επισήμανε.

Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να πάρει θέση για το ζήτημα, ρωτώντας: «ο Πρωθυπουργός σιωπά;».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, εξάλλου, ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει: «αντί να κλείνουμε τραύματα, τα ανοίγουμε» και εξηγεί ότι ο Κουφοντίνας, όχι μόνο δεν έδειξε μεταμέλεια για τα εγκλήματα του, αλλά «φτύνει στα μούτρα τη Δημοκρατία».

Αναλυτικά, γράφει:

«Η άδεια στον κατά συρροή δολοφόνο δίνεται για να απολαύσει την ελευθερία και τη ζωή που στέρησε από όλους αυτούς που σκότωσε και από αυτούς που μείναμε πίσω. Για χρόνια αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ποτέ δεν μετάνιωσε, ποτέ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας.

» Το αντίθετο. Συνεχίζει να φτύνει τη δημοκρατία στα μούτρα και κάνει ότι μπορεί για να φτιάξει συνεχιστές, σκορπώντας δηλητήριο και προπαγανδίζοντας τα εγκλήματα του. Και γι αυτό, σήμερα το κράτος τον επιβραβεύει, με την κυβέρνηση στην καλύτερη να αδιαφορεί και να ανέχεται και στη χειρότερη να παρέχει τις ευλογίες της. Έτσι όμως, αντί να κλείνουμε τραύματα, τα ανοίγουμε. Αντί να επουλώνουμε τις πληγές, τις βαθαίνουμε. Σκοτάδι».

Αλεξία Μπακογιάννη: «Απίστευτος εφιάλτης η άδεια»

Για την άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα παρενέβη και η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας την Παρασκευή στον ANT1 είπε ότι η έξοδος του Κουφοντίνα «το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη».

«Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η διαδικασία σε κάνει νομοτελειακά να μην έχεις εμπιστοσύνη σε βασικά ζητήματα από τα οποία κρατιόσουν με το ζόρι, όπως είναι η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί, απέναντι σε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ άδικο και σου δίνει μια αίσθηση ότι η αδικία αυτή δεν σταματάει ποτέ και πουθενά».

Σε ερώτημα τι θα του έλεγε αν μιλούσε μαζί του, είπε ότι θεωρεί κάτι τέτοιο αδιανόητο και επισήμανε ότι η ίδια και ο αδελφός της Κώστας Μπακογιάννης «όλα αυτά τα χρόνια για να τιθασεύσουμε το μίσος μας και την οργή μας, προσπαθώντας συμβολικά να μιλάμε για το θέμα της τρομοκρατίας με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, για να μην ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα στη χώρα μας, υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Και το έχουμε κάνει με κόστος δικό μας προσωπικό και έρχεται το χθεσινό να μας τα κάνει όλα αυτά πολύ δύσκολα».

«Το μήνυμα που στέλνει αυτό είναι ότι αυτός ο δολοφόνος, που θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του και πήγαινε και γλένταγε την ίδια ημέρα που για τη μάνα μας και εμάς άλλαζε όλη μας η ζωή και ο οποίος ακόμα δεν έχει μετανοήσει, λέει ότι αυτό είναι το κανονικό και το σωστό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...