194
Διάθεση self tests από φαρμακείο στην Αττική (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ενα self test την εβδομάδα στα σχολεία, 100% η πληρότητα στα γήπεδα

Διάθεση self tests από φαρμακείο στην Αττική (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ενα self test την εβδομάδα στα σχολεία, 100% η πληρότητα στα γήπεδα

Γεμάτα και πάλι θα είναι τα γήπεδα στους αγώνες που ξεκινούν από αυτό το Σάββατο, αφού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης να προτείνει στην κυβέρνηση η πληρότητα από το 75% να αυξηθεί στο 100%.

Υπενθυμίζεται ότι αγώνες επιτρέπεται να παρακολουθούν από κοντά μόνο όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή αποφάσισε να προτείνει να καταργηθεί το ένα από τα δύο self tests που γίνονται μέχρι και σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα λαμβάνουν δωρεάν και θα κάνουν μόνο ένα τεστ την εβδομάδα οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να το πληρώνουν από την τσέπη τους.

Από τη στιγμή που γίνουν τα μέτρα δεκτά από την κυβέρνηση, θα ανακοινωθεί και από το υπουργείο Παιδείας ποια ημέρα της εβδομάδας θα μπορούν να γίνονται τα τεστ. To μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Στην επόμενη συνεδρίασή της η επιτροπή θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων (μάσκες, πιστοποιητικά κ.λπ.), ο οποίος θα εφαρμοστεί σταδιακά και θα ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου, εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές με τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...