2410
H ουκρανή Αννα Χοροντέτσκα την ημέρα του γάμου της | Instagram

Ουκρανία: Η νύφη έφτασε στην Ινδία με μια καφετιέρα και λίγα μακό

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 20:09
H ουκρανή Αννα Χοροντέτσκα την ημέρα του γάμου της
|Instagram

Ουκρανία: Η νύφη έφτασε στην Ινδία με μια καφετιέρα και λίγα μακό

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 20:09

Στις 17 Μαρτίου η Αννα Χοροντέτσκα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Δελχί, όπου την υποδέχτηκε ο Ανουμπχάβ Μπασίν, με τον οποίο η νεαρή ουκρανή έβγαινε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Στη βίζα της, που ίσχυε για έναν χρόνο, αναφερόταν ότι σκοπός της επίσκεψής της στην Ινδία ήταν να «παντρευτεί τον Ανουμπχάβ Μπασίν».

Ετσι και έγινε. Ενώ γύρω τους μουσικοί έπαιζαν εορταστικές μελωδίες, ο Ανουμπχάβ γονάτισε και της έκανε πρόταση γάμου. Η Αννα είπε το «ναι» και εκείνος πέρασε στο δάχτυλό της ένα δαχτυλίδι αρραβώνα. Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, την Κυριακή 17 Απριλίου, το ζευγάρι παντρεύτηκε με παραδοσιακή τελετή στην ινδική πρωτεύουσα, γράφει στην ιστοσελίδα του BBC η Γκίτα Πάντεϊ, ανταποκρίτρια του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στο Δελχί.

Ο Ανουμπχάβ Μπασίν είναι ινδουιστής και η Αννα Χοροντέτσκα χριστιανή, επομένως ο γάμος τους, για να ισχύει και νομικά, θα πρέπει τώρα να δηλωθεί στο δικαστήριο και οι διατυπώσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anubhav Bhasin (@anubhav_bhasinn)

Η γνωριμία της Αννα και του Ανουμπχάβ κάτέληξε σε έναν παραμυθένιο γάμο

Η 30χρονη makeup artist από το Κίεβο και ο 33χρονος ινδός δικηγόρος γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα μπαρ, τον Αύγουστο του 2019, όταν η Αννα έκανε μόνη της ένα ταξίδι στην Ινδία. Αντάλλαξαν τηλέφωνα, ακολούθησαν ο ένας τον άλλον στο Instagram και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι απλώς ιστορία.

Η σχέση τους, γράφει η Γκίτα Πάντεϊ στο BBC, εξελίχθηκε παρά τις αποστάσεις, και τα σχέδια συναντήσεων που αναστατώθηκαν από την πανδημία, τους κανονισμούς της καραντίνας και τους περιορισμούς πτήσεων και, το χειρότερο, από τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα της Αννας.

Τον Μάρτιο του 2020, η Αννα ταξίδεψε πάλι στην Ινδία, αυτή τη φορά μαζί με μια φίλη της, και ο Ανουμπχάβ τις πήγε με το αυτοκίνητό του στο Τατζ Μαχάλ, το μνημείο του έρωτα κοντά στην πόλη Αγκρα, και στο ρομαντικό Ρατζαστάν.

To χαρούμενο ζευγάρι μετά την πρόταση γάμου (Anubhav_bhasinn/Ιnstagram)

Τότε η Ινδία μπήκε ξαφνικά σε lockdown και ο νεαρός δικηγόρος κάλεσε τις δύο κοπέλες να μείνουν στο σπίτι της οικογένειάς του στο Δελχί. «Εκείνο το διάστημα ήρθαμε πολύ κοντά, συνειδητοποιήσαμε ότι αρέσαμε ο ένας στον άλλο. Και ξέραμε ότι ήταν κάτι περισσότερο από ένα πρόσκαιρο φλερτ. Οταν επέστρεψε στο Κίεβο, κρατήσαμε επαφή μέσω καθημερινών βιντεοκλήσεων», λέει ο Ανουμπχάβ Μπασίν στο BBC.

Η επόμενη συνάντησή τους, τον Φεβρουάριο του 2021 στο Ντουμπάι, ήταν «μια κομβική στιγμή στη σχέση μας, όπου συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να την προχωρήσουμε», προσθέτει. Μετά, τα πράγματα κύλησαν γρήγορα· τον Αύγουστο ο Ανουμπχάβ επισκέφτηκε την Αννα στο Κίεβο και τον Δεκέμβριο εκείνη πήγε πάλι στην Ινδία. «Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής μου, η μητέρα του Ανουμπχάβ πρότεινε να παντρευτούμε τον Μάρτιο. Κάποια στιγμή συζητούσαμε για γάμο, περιέργως, όμως, έγινε πολύ σύντομα. Αλλά σκέφτηκα, γιατί να μην το κάνω», λέει η Αννα.

Το ζευγάρι αποφάσισε ότι η Αννα θα ερχόταν στην Ινδία τέλη Μαρτίου για να ξεκινήσει η γαμήλια διαδικασία και ότι θα μετακόμιζε οριστικά στην Ινδία λίγους μήνες αργότερα. Μετά, όμως, ήρθε ο πόλεμος: «Γνωρίζαμε ότι η διπλωματία είχε αποτύχει, αλλά ακόμα πιστεύαμε ότι ο πόλεμος μπορούσε να αποφευχθεί», λέει η Αννα. «Πολλοί από εμάς πιστεύαμε επίσης ότι οι επιθέσεις θα επικεντρώνονταν στα σύνορα και ότι το Κίεβο θα ήταν ασφαλές. Αλλά στις 24 Φεβρουαρίου, ξύπνησα από τον ήχο του βομβαρδισμού και η πρώτη μου σκέψη ήταν: “Μήπως ονειρεύομαι;”. Μετά είδα μηνύματα του Ανουμπχάβ και άλλων, που επιβεβαίωναν ότι δεχόμασταν επίθεση», προσθέτει στο BBC.

Το ζευγάρι με την οικογένεια του Ανουμπχάβ Μπασίν

Πολλοί γνωστοί της άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματά τους και οι φίλοι της τη συμβούλεψαν να κάνει το ίδιο. Την επόμενη μέρα, οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν και η Αννα μετακόμισε σε ένα καταφύγιο μαζί με τη μητέρα της και τον σκύλο της. «Ηταν γεμάτο κόσμο. Υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν μας επέτρεπαν να βγούμε από το καταφύγιο, αλλά έπρεπε να βγω έξω για να αναπνεύσω και να πάω βόλτα τον σκύλο. Η πόλη μύριζε καπνό και ο ουρανός ήταν κατακόκκινος», λέει.

Μέρες πριν η Ρωσία αρχίσει να βομβαρδίζει την Ουκρανία, ο Ανουμπχάβ της είχε ζητήσει να εγκαταλείψει το Κίεβο επειδή ένιωθε ότι ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος, αλλά η Αννα ήταν απρόθυμη να φύγει χωρίς τον σκύλο της. Ωστόσο, το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου, όταν αποφάσισε να φύγει, εκείνος προσπάθησε να την αποτρέψει: «Τα πράγματα είχαν χειροτερέψει πάρα πολύ», λέει ο νεαρός Ινδός στο BBC, «Γίνονταν συνεχώς βομβαρδισμοί, ο σιδηροδρομικός σταθμός ήταν μακριά και δεν υπήρχαν ταξί για να τους πάρουν. Φοβόμουν στη σκέψη ότι θα ήταν έξω στον δρόμο, όπου πολλά θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Ετσι της είπα ότι θα ήταν πιο ασφαλές να μείνει στο καταφύγιο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Horodetska (@gorodetskaya_ann)

Η Αννα δεν περίμενε ότι θα παντρευτούν τόσο γρήγορα

Το επόμενο πρωί, όμως, η Αννα βρήκε ταξί και κατάφερε να φτάσει στον σταθμό. Αφού έβαλε τη μητέρα της και τον σκύλο της σε ένα τρένο για το χωριό της γιαγιάς της, επιβιβάστηκε σε ένα τρένο για το Λβιβ στα δυτικά σύνορα. Από εκεί πήγε στη Σλοβακία, κατόπιν στην Πολωνία, όπου περίμενε δύο εβδομάδες, ενώ ο Ανουμπχάβ σε συνεργασία με την ινδική πρεσβεία προσπαθούσε να οργανώσει την έκδοση της βίζας της, και τέλος έφτασε στη Φινλανδία. Από το Ελσίνκι, πήρε την πρώτη πτήση για το Δελχί.

«Στο αεροπλάνο, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Ημουν πολύ αγχωμένη. Παρόλο που δεν πετάγαμε πάνω από τη ζώνη της σύγκρουσης, φοβόμουν μήπως χτυπηθεί το αεροπλάνο από πύραυλο», λέει η κοπέλα.

Το πρωί της 17ης Μαρτίου, όταν προσγειώθηκε στο Δελχί και άνοιξε το κινητό της, βρήκε ένα μήνυμα του  Ανουμπχάβ, που της έλεγε ότι θα αργούσε λίγο. Και ενοχλήθηκε πολύ: «Ημουν εξαντλημένη. Ηθελα απλώς να πάω σπίτι και να κοιμηθώ. Αλλά όταν βγήκα, ήταν εκεί με μουσικές και μπαλόνια», λέει. Μια ντουζίνα φίλοι του Ανουμπχάβ ζητωκραύγαζαν και πολλοί άγνωστοι ενώθηκαν μαζί τους για να χειροκροτήσουν το ζευγάρι και να βιντεοσκοπήσουν τη σκηνή, που έμοιαζε βγαλμένη κατευθείαν από χολιγουντιανό ρομάντζο.

Η Αννα ανυπομονεί να πάρει και πάλι στην αγκαλιά της τον σκύλο της που έμεινε στην Ουκρανία

Η Αννα δεν το περίμενε, γιατί όπως λέει, «ο Ανουμπχάβ είναι γενικά πολύ πρακτικός άνθρωπος, αλλά σίγουρα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη». Τώρα ξεκινάει η νέα ζωή του ζευγαριού, για πάντα μαζί πλέον. Μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Αννα σκοπεύει να επιστρέψει στο Κίεβο «για να πακετάρω τα πράγματά μου και να πάρω τον σκύλο μου».

Στη συγκινητική ιστορία της αγάπης τους, ωστόσο, ο «πραγματικός ήρωας» είναι μια καφετιέρα: «Μερικούς μήνες πριν, όταν είπα στη γιαγιά μου για τα σχέδια του γάμου μας, μου έδωσε χρήματα για δώρο», λέει η Αννα, «Και επειδή ο Ανουμπχάβ λατρεύει τον εσπρέσο, αποφάσισα να μας αγοράσω μια καφετιέρα. Οταν έφυγα από το Κίεβο, έπρεπε να τη φέρω μαζί μου. Ο Ανουμπχάβ έλεγε μην “ανησυχείς, θα πάρουμε μια εδώ”, αλλά σκεφτόμουν ότι αν δεν μπορούσα να πάω σπίτι σύντομα, τι θα γινόταν;».

Και ο Ανουμπχάβ προσθέτει: «Η Αννα είναι εκπαιδευμένη make-up artist, αλλά άφησε πίσω της το πραγματικά πολύ ακριβό μακιγιάζ της για να φέρει την καφετιέρα. Νομίζω ότι αυτή η μηχανή είναι ο πραγματικός ήρωας στην ιστορία του έρωτά μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News