Τα ρεβίθια βάφτηκαν ροζ
Στοίχημά μας με τη Γαλλίδα το 2017 να τρώμε περισσότερα όσπρια και λιγότερα ζυμαρικά. Επειδή όμως εκεί, στην κορυφή του μεσημεριού, όταν η πείνα φτάνει στο ζενίθ, κανείς δεν σκέφτεται φακές και φάβες αλλά μπουκιές τραγανές και ζουμερές, αποφασίσαμε να το ρίξουμε στη μεταμφίεση.
Που σημαίνει: τρόπους να κρύβονται τα όσπρια σε σαλάτες και άλλα μαγειρέματα, ώστε να κερδίζουμε μεν όλα τους τα θρεπτικά και ωφέλιμα αλλά χωρίς γκριμάτσες και ξινίλες. Το προχθεσινό της γράμμα είχε τούτην εδώ την ιδέα, ροζ σαλάτα με ρεβίθια, παντζάρια, ρόδι, πορτοκάλι και καρότα.
Αν τα ρεβίθια είναι ήδη μαγειρεμένα, είμαστε ένα βήμα μπροστά. Αν όχι, ξεκινάμε απτόητοι: τα αδειάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και την γεμίζουμε με χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει τουλάχιστον κατά 5 εκατοστά.
Διαλέγουμε ένα ρηχό ταψί και ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς – 200 αν θέλουμε να επιταχύνουμε.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από χώματα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση. Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία, όσο θα μας πάρει για να τελειώσουμε τη σαλάτα, περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News