Η πράσινη σαλάτα με καρπούζι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης, είναι μεν πλούσια σε υλικά αλλά ταυτόχρονα ελαφριά και φρέσκια με έναν σχεδόν εθιστικό συνδυασμό αλμυρών-γλυκών γεύσεων.
Εκτός από τα καλοκαιρινά βότανα και αρωματικά, η γεύση της ενισχύεται με ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, αποξηραμένα βερίκοκα και χουρμάδες.
Η αλμυρή σάλτσα εσπεριδοειδών συμπληρώνει και αναδεικνύει πραγματικά τη γεύση του καρπουζιού, η μέντα είναι δροσερή και το κατσικίσιο τυρί προσθέτει μια τέλεια πινελιά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News