Όταν μια συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και δίνει καλό αποτέλεσμα δεν την ξεχνάς. Χρόνια τώρα μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου αυτό το πανεύκολο γλυκό που στέκεται ακομπλεξάριστα δίπλα σε πιο περίπλοκα και γνωστά γλυκά με μήλο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μία tarte tatin ή ένα apple crumble.
Με σύντομο χρόνο προετοιμασίας και ελάχιστο μπελά στην κουζίνα σκορπάς τη χαρά. Φτιάχνεις ένα κουρκούτι σε μια λεκάνη, ανακατεύεις μέσα μήλα κομμένα σε φέτες, τα βάζεις στη φόρμα και τα ψήνεις.
Η ονομασία του γλυκού προέρχεται από το Μπολτζάνο της βόρειας Ιταλίας όπου παράγονται πολλά μήλα και το φτιάχνουν παραδοσιακά. Δοκιμάστε το ζεστό με παγωτό ή σκέτο συνοδεία καφέ…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News