Κάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά αποτυπώνοντάς τα με τη φωτογραφική του μηχανή. Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο του άρεσε το στήσιμο των πιπεριών Φλωρίνης, που με το χρώμα τους έδιναν μια όμορφη εικόνα και σε προσκαλούσαν να τις αγοράσεις. Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια, αυτή η σκηνή με ακολουθεί και κάθε φορά που βλέπω τις πιπεριές στέκομαι και τις χαζεύω. Ψάχνοντας για αυτές τις φωτογραφίες, ανακάλυψα ότι έχω γεμίσει πιπεριές με μείγμα κοτόπουλου μανιταριών και πράσου, όπως και με μείγμα πλιγούρι -μυριστικά -μανιτάρια και κουκουνάρι. Για να βάλουμε χρώμα στην ταλαιπωρημένη μας διάθεση, αγόρασα μερικές και τις γέμισα αυτή τη φορά με μείγμα μυριστικών, αποξηραμένων μανιταριών και ρυζιού. Εύκολα και οικονομικά. Τα μανιτάρια ήταν δώρο στα γενέθλιά μου από φίλο και γείτονα, το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσα να δεχτώ. Αυτή τη συνταγή θα σας δώσω σήμερα. Για τις υπόλοιπες ιδέες, αυτοσχεδιάστε για τη γέμιση και πειραματιστείτε, η μαγειρική είναι φαντασία!
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News