Μποστάνι στην ταράτσα: μετά τη βροχή
Οι βροχές ευνοούν το μποστάνι του χειμώνα, δίνοντας ένα καλό ξεκίνημα στα σπόρια και πολύ γρήγορη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα το τραπέζι μας να συνοδεύει καθημερινά μια φρέσκια σαλάτα με πλούσιες γεύσεις από την ταράτσα μας.
Τα ραπανάκια, για παράδειγμα, είναι από τα λαχανικά με την πιο γρήγορη ανάπτυξη. Σπέρνουμε ανά 20 μέρες για να έχουμε καθημερινά λίγα φρέσκα ραπανάκια.
Σπέρνουμε και άγρια χόρτα, όπως την τσουκνίδα γιατί, εκτός από εύκολη παραγωγή, είναι εξαιρετική τροφή και βελτιώνει τη γονιμότητα του χώματος.
Ελέγχουμε καθημερινά την κάτω πλευρά των φύλλων στο μποστάνι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε μια ενδεχόμενη ζημιά από έντομα η παθήσεις.
Αφαιρούμε τις κάμπιες ή τα αυγά τους και εξετάζουμε για σημάδια από προσβολές. Αφαιρούμε τα φύλλα που έχουν προσβληθεί ή τα έντομα που δεν αναγνωρίζουμε και απευθυνόμαστε σε ένα φυτώριο η έναν γεωπόνο για να μας βοηθήσουν.
Είναι καλό στη σαλάτα μας να υπάρχουν όλα τα χρώματα, ώστε να εγγυηθούμε μια πλούσια ποικιλία από αντιτοξίνες και θετικά ιχνοστοιχεία…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News