175
Ζελέσνκι και Ναβάλνι δεν δείχνουν να συμπαθούν ιδιαίτερα την Μαρίν Λεπέν | Reuters

Ζελένσκι και Ναβάλνι «ψηφίζουν» Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 17:59
Ζελέσνκι και Ναβάλνι δεν δείχνουν να συμπαθούν ιδιαίτερα την Μαρίν Λεπέν
|Reuters

Ζελένσκι και Ναβάλνι «ψηφίζουν» Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 17:59

Φιλικός προς τον Εμανουέλ Μακρόν και εχθρικός προς την Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξη του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ζελένσκι κάλεσε την ακροδεξιά υποψήφια, η οποία ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη στην Ουκρανία, να αναθεωρήσει τις φιλικές ως σήμερα απόψεις της για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εάν η υποψήφια πρόεδρος κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (…) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο φυλακισμένος ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σε μια σειρά από tweets, ο Ναβάλνι είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από το δάνειο των 9 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2014 το πρώην κόμμα της Λεπέν από μια ρωσική τράπεζα η οποία όπως είπε ξεπλένει βρώμικο χρήμα και δημιουργήθηκε από τον Πούτιν. «Θα σας άρεσε αν ένας γάλλος πολιτικός έπαιρνε δάνειο από την Κόζα Νόστρα; Λοιπόν, το ίδιο είναι» είπε ο Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News