210
Αστυνομικός μονομαχεί με διαδηλωτή στο Τσουέν Γουάν | REUTERS

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβόλησε κατά διαδηλωτών

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 19:57
Αστυνομικός μονομαχεί με διαδηλωτή στο Τσουέν Γουάν
|REUTERS

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβόλησε κατά διαδηλωτών

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 19:57

Αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά με το πυροβόλο όπλο του την Κυριακή και η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού κατά διαδηλωτών.

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πρώην βρετανική αποικία, η οποία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις υπέρ της Δημοκρατίας το τελευταίο τρίμηνο.

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ένας συνάδελφος πυροβόλησε με το όπλο του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένας ένστολος αστυνομικός πυροβόλησε», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ, ο Λεούνγκ Κγουόκ Γιν, στους δημοσιογράφους, ενώ σφοδρές ταραχές είχαν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Τσουέν Γουάν, σχεδόν 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό ποιος ήταν ο στόχος του πυροβολισμού, αλλά είναι η πρώτη φορά που αστυνομικός ανοίγει πυρ από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις, πριν από τρεις μήνες.

Χιλιάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν την Κυριακή μια ακόμη πορεία σε ήρεμο κλίμα, υπό καταρρακτώδη βροχή, προς τη συνοικία του Τσουέν Γουάν. Ωστόσο, κάποιοι διαδηλωτές έστησαν οδόφραγμα και πέταξαν πέτρες και Μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Αφού πρώτα έριξε δακρυγόνα χωρίς να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η μονάδα της αστυνομίας για την καταστολή έκανε χρήση αντλιών νερού κατά των διαδηλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές είχαν δηλώσει ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τακτική διάλυσης παρά μόνο σε περίπτωση «διατάραξης της δημόσιας τάξης σε ευρεία κλίμακα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...