906
Aπό την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς | Ιnstagram/ nickhardgr

Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Mission accomplished…

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 09:41
Aπό την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς
|Ιnstagram/ nickhardgr

Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Mission accomplished…

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 09:41

Η Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας – Αποστολή εξετελέσθη. Προς απογοήτευση «ισαποστάκηδων» του Διαδικτύου, των γνωστών «ναι, αλλά…», αλλά και των εγχώριων θαυμαστών του «ηγέτη του ξανθού γένους», Βλαντίμιρ Πούτιν, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή την επιτυχή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς.

Η σχετική ανάρτηση (δείτε τη κάτω) του υφυπουργού στα social media συνοδεύεται από φωτογραφίες κατά την υποδοχή και παράδοση της ελληνικής βοήθειας στους Ουκρανούς σε πολωνικό έδαφος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Νίκος Χαρδαλιάς ???? (@nickhardgr)

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, που συνοδευόταν από εικόνες του τραγικού αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στη ζωή αμάχων, ο υφυπουργός Εθνικής Aμυνας είχε γράψει «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα, με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου oυκρανικού λαού… Ποτέ κανένας μόνος…».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Νίκος Χαρδαλιάς ???? (@nickhardgr)

Η ανθρωπιστική βοήθεια (ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) εστάλη με πτήση 2 C-130 που αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής.

Πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, η Ελλάδα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, έστειλε και στρατιωτική βοήθεια (εκτοξευτήρες πυραύλων, τυφέκια Καλάσνικοφ, αλεξίσφαιρα κ.ά.) στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Στη σύσκεψη αυτή, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και κυρίως για την κατάσταση στις περιοχές των ελλήνων ομογενών.

Στη σύσκεψη, όπου μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και η πρέσβης Αννα-Μαρία Μπούρα, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το τι είδους οπλισμός μπορεί να σταλεί στην Ουκρανία, για να ληφθεί τελικά η απόφαση αποστολής της στρατιωτικής βοήθειας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...